Nästa artikel
Bürstner vänder vinkelköket
CS2014

Bürstner vänder vinkelköket

Publicerad 7 september 2014 (uppdaterad 7 september 2014)
Bürstner Nexxo Time t 665 vänder på begreppen i Bürstners modellprogram. Med ett vinkelkök vid entrén ges nya möjligheter.

Nexxo Time är en ny serie halvintegrerade bilar från Bürstner som är enklare konstruerade och utrustade i jämförelse med storasyskonet Nexxo. Det som utmärker just den Nexxo Time t 665 som presenteras här är att bilen har ett vinkelkök placerat direkt till vänstern innanför entrédörren. Det är inte unikt i sig för det finns hos andra tillverkare och är tydligen väldigt poppis i Frankrike.
  Den vanligaste planlösningen i en bil med köket på samma sida som bodelsdörren är en lång rak köksbänk. Med ett vinkelkök genereras istället mer golvyta i sovrummet vilket betyder mycket för denna bil som är 685 cm lång.
  I sovrummet finns en queenbed nära höger sidovägg och det finns ganska gott om plats framför sängens fotända vilket gör att den som sover innerst kan gå i och ur sängen utan att väcka sängkamraten. Bredvid sängen finns en toalett och dusch men handfatet är placerat utanför bredvid en garderob. Mellan bilens främre och bakre del finns en skjutdörr vilket gör att det helt ostört går att dusch och byta om i sovrummet.
  Utrustningsmässigt återfinns många av de nyheter som merparten av Bürstners halvintegrerade modeller fått till 2015. Bland annat en 70 cm bred entrédörr, ett kylskåp som rymmer 145 liter, ett nykonstruerat lättviktsgolv och sist men inte minst funktionen ”service unit” vilket är ett utrymme som enkelt nås utifrån där el- och vattenfunktioner kan manövreras på ett bekvämt sätt.

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.