Bild
Nästa artikel
Dansk natt en het potatis

Dansk natt en het potatis

DEBATT

Danska branschorganisationen Camping­rådet vill att de danska kommunerna förbjuder husbilar att gratis använda de kommunala parkeringarna nattetid.

Campingrådet hävdar att konkurrensen snedvrids till campingplatsernas nackdel.

 

Bland annat pekar man på det krav som finns att campingplatserna måste registrera alla gäster.

– Vi tycker det är orimligt att vi ska följa reglerna när inte kommunerna gör det, säger Poul Fejer Christiansen, VD för Campingrådet, i en kommentar till tidningen Jyllands-Posten.

De danska husbilsägarnas organisation, Dansk Autocamperforening, är dock kritisk till Campingrådes inställning.

– Danmark är så litet att turister kan köra rakt igenom utan att stanna. Om de hela tiden ser en massa skyltar med parkeringsförbud kommer de inte att känna sig välkomna, säger Max Watson, ordförande i Dansk Autocamperforening, till Jyllands-Posten.

Watson efterlyser istället mer reklam från kommunernas sida om deras parkeringsmöjligheter för husbilsägare i kombination med en mindre P-avgift för att utnyttja dessa.


 

Några danska kommuner har dock redan förbjudit husbilar att stanna över natten på de kommunala gratisparkeringarna, berättar nyhetsbyrån NFÖ. &

Taggar: Hem, Nyheter

Kommentarer

#1
Puh
2010-10-22 12:46

Det är samma inställning som SCR har, de vill att alla skall tvingas in på deras campingar - tål inte konkurrens. Erbjud då det husbllsåkarna vill ha, enkla billiga ställplatser.
Danskarna själva vill komma till Sverige och utnyttja vår allemansrätt, och kan inte begränsningarna i den...

#2
erik dreiöe
2010-11-15 14:51

Jeg syntes at danmark er så lille at vi kan köre igennem
uden at stoppe så er deres campingforeninger fri for at have det besvär.

#3
Arne Larsson
2010-11-24 02:20

Danmark blir ett land man snabbt kör igenom och det med rätta, man måste erbjuda något för att någon ska mellanlanda där.

#4
KjellO
2010-11-29 21:40

Det är inte bara SCR som har ett ont öga till friuppställningen för husbilar. Klart många fastboende i kustkomunerna har samma inställning. Orsaken där är självklart att husbilar tar för mycket plats på vanliga parkeringar. Många husbilsåkare tycker att så länge de står med hjulen på insidan av rutan så är det ok. Det är det inte. Hänsyn till övriga bilister och sunt förnuft säger att de är i vägen många gånger med sina stora överhäng. Tacka sjutton för att lokalbefolkningen trycker på sina politiker för att få ett övernattningsförbud.

#5
Tommy Edling
2011-01-04 18:58

Vi skall köra runt i Danmark i ca.1 månad och se oss om, får se hur det hela avlöper...men go mat det har dom.Här skall fricampas till max...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.