Bild
Nästa artikel
H&H näst bäst på backa-vagnen-kurs

H&H näst bäst på backa-vagnen-kurs

Märsta.

Caravanklubbens Stockholmssektion ordnade den 17 maj en tjejkväll med syfte att träna på att köra med släp. Husbil & Husvagn deltog och blev tvåa på kursen!

13 kvinnor hade anmält sig och var på plats. Det fanns tre stationer att öva på, varav en med släpvagn. Där skulle man backa först rakt bakåt och sedan i fyrtiofemgraders vinkel in mellan konerna på en likadan bana fast här skulle man köra med husvagn. Den tredje stationen var en bana man skulle köra med husvagn.

Första momentet var att koppla på bilen, vilket kan vara nog så knepigt när man inte är van. Den första kvinnan ut var Johanna Lindberg. Hon klarade det galant med lite hjälp av sin väninna. Sedan fick deltagarna köra slalom mellan tre koner. Det gick strålande för de flesta, men en och annan plockade med sig en kon eller tog en sväng för lite.

Efter det var de dags att backa rakt bak så för att komma tillbaka in på banan och slutligen göra en vändning i trevägskorsning. Där gick de lite si och så. Några klarade de med ett par omtagningar, andra vek husvagnen och fick göra om många gånger. Men de var ingen som gav upp utan kämpade på till det hade fått bil och husvagn dit de skulle.

Johanna Lindberg visade stolt upp sitt diplom och bronsmärke efter att hon klarat banan under en viss tid.

  • Det här var jättekul, de måste jag göra flera gånger, sa hon.

 

En annan deltagare, Kristina Kjellbom, tyckte det var svårt men ack så nyttigt att träna. Yla Håkansson och Marie Lundborg hade bara kört rakt fram tidigare och u vad de dags att lära sig lite till. De tyckte båda två att de var mycket lättare med husvagn än med släpvagn.
 

Husbil & Husvagns medarbetare Agneta Mases var näst bäst under kvällen och klarade banan på 7 minuter och 36 sekunder, vilket belönades med ett diplom och ett bronsmärke. Snyggt jobbat Mases hälsar kollegorna på redaktionen!

        

Taggar: Hem, Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.