Nästa artikel
Fritidsfordon visades i Kungsträdgården
Sthlm

Fritidsfordon visades i Kungsträdgården

Publicerad 26 april 2013 (uppdaterad 26 april 2013)
I torsdags ordnades en pressträff i Kungsträdgården i Stockholm där SCR visade att camping fortsatt är Sveriges största form av semesterboende. Ett antal fritidsfordon ställdes också ut som väckte beundran hos förbipasserande.

Torsdag 25 april fick Stockholm fint besök av en samling husbilar och husvagnar som "camperade" i Kungsträdgården. Husbil & Husvagn hörde uttryck som "wow va läcker" och "den där var ju grymt häftig" från de som tittade in i fritidsfordonen. Många som inte sett en husvagn eller husbil invändigt på många år verkade imponerade.
- Camping har blivit trendigt på senare tid, sa Lars Isacson, vd SCR, till Husbil & Husvagn.

Det är den årligen återkommande pressträffen som SCR (Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation) och HRF (Husvagnsbranschens Riksförbund) brukar ordna som är anledningen till att fritidsfordonen visades mitt i stan.
SCR visade även statistik där det framgår att camping fortsätter vara Sveriges populäraste semesterboendeform. Antalet gästnätter 2012 var 14 miljoner och trots det dåliga vädret förra sommaren var minskningen bara 2,8 procent. Den största minskningen fanns dock inom tältgästerna som är känsligare för väder och vind.
–Siffrorna visar tydligt att svensk camping kan trotsa både lågkonjunktur och det sämsta sommarvädret på många år. Gästerna på de svenska campingplatserna växlar upp från tält till stuga eller husbil och kan fortfarande njuta av friheten och servicen på en campingplats men slippa vara utsatta för dåligt väder, säger Lars Isacson.

Vädret var bästa tänkbara och de handlare som slutit upp verkade också nöjda. Bland fordonen som visades upp fanns Cabby, Polar, Hobby, Adria, Sun Living och Morelo representerade.

- Det är tredje året vi är här nu och det är jättebra att hela branschen visar upp sig gemensamt. Det är viktigt att visa hur smidigt det är för familjer att campingsemestra, säger Patrik Jonsson, försäljningschef på Bergholms i Kristinehamn vars stora Morelo med bilgarage väckte uppseende bland storstadsborna.

Lars Isacson, vd SCR

Patrik Jonsson, Bergholms i Kristinehamn

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.