Bild
Nästa artikel
Kabe lanserar ny väggkonstruktion

Kabe lanserar ny väggkonstruktion

TEKNIK

Kabe lanserar 2014 en ny konstruktion av väggarna som man kallar iWall. Grundkonstruktionen hittar du i alla deras nya modeller av såvål husbilar som husvagnar men på Royal och Hacienda paras den med en slät utsida.

Konstruktionens största fördel är att öka tätningen och ånggenomsläppligheten. Detta har uppnåtts genom att byta ut plywoodskiktet på insidan mot plåt. På så sätt minskar känsligheten mellan inner- och yttertemperatur, isoleringsgraden ökar medan rörelsen vid körning minskar då den nya konstruktionen uppges vara 50 procent styvare. Enligt Kabe minskar dessutom den relativa fuktigheten i isoleringsmaterialet genom konstruktionen.

Normalt är kulhamrad plåt den typ av yttermaterial som används i många husvagnar vilket är förlåtande på det sättet att ojämnheter i väggen inte syns lika lätt. En helt slät yta i en yttervägg är svårt att få perfekt då väggen rör sig lite, inte minst vid fönster och dörrar, och dessutom påverkas väggen av vad som monterats på insidan. Men om tillverkaren lyckas tillverka en riktigt slät yta är det en fördel då den dessutom är lättare att reparera vid eventuella småskador.

Det ska bli intressant att se hur kunderna tar emot den här förändringen och framför allt om det praktiskt märks i energiförbrukning och innermiljö. Du kan titta närmare på den på Elmiamässan där de första premiärvisningarna äger rum.

Taggar: Hem, Nyheter

Kommentarer

#1
KABE-RO
2013-08-13 15:53

alltid steget före

#2
tommyedling
2013-08-13 17:33

Jag hade föredragit att man gjort mera åt golv och tak..Det är ju där kylan kommer in,och taket och takluckorna som släpper ut värmen..

Hitta på ett bättre ventilationssystem så man kan minimera takluckorna.
Väggarna som byggs på är överkurs.

#3
KABE-RO
2013-08-13 21:16

Är där varmare golv i solifer eller.

#4
tommyedling
2013-08-13 22:39

Bero,, här får du svar av mig,,att alla golv skulle ha bättre isolering.Vad har man gjort, jo el uppvärmda golvslingor..Jo,men alla står inte på el,

#5
KABE-RO
2013-08-14 08:57

Jag står inte heller på el men jag har upp värmpt golv ändå med bra isolering vatten buren värme i golvet, har du glömt vad du hade förnågra år sedan,
du ger dig ut för att vara lite ecpert på det här med HB men med dom skriverierna som du levererar nu så är där inte många som tardig på allvar,

mvh Bertil

#6
tommyedling
2013-08-15 12:27

OBS. Jag hävdar att teori och på papper i datatester där går allt att få till. Jag vill ha verklighets tester. Att stå på en mässa kan jag med och visa hur det ser ut, och tala sig varm för varan . Kom igen med fakta från verkligheten .. Köldtester i kammare o.dyl. visst ,men ställ upp och gör prov som är genomförda testade .. Mycket hittas på för att tjäna pengar.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.