Bild
Nästa artikel

Kabes grundare har avlidit

nyhet

En av husvagnsbranschens största förgrundsfigurer, Kabes grundare Kurt Blomqvist, har efter ett långt liv och många års kamp mot cancersjukdomen i stillhet avlidit i sitt hem i Målen den 5 juni.

Kurt var en riktig kämpe, både vad det gäller hur han lyckades att bygga upp Kabe och hur han under många år hanterade cancern. Han fick år 2002 besked om att han hade den allra aggressivaste formen av prostatacancer. Läkarnas besked var att han hade ett fåtal år kvar att leva. Men Kurt accepterade aldrig cancern. Han skulle visa att de där läkarna, de förstod inte allt.
Kurt hade en fantastiskt positiv livssyn och såg alltid framtida möjligheter. Historia eller ältande om det som skett var inget för Kurt.
Kurt var in i det sista mycket intresserad av hur verksamheten i Kabe utvecklades. Så sent som veckan före hans bortgång fick dottern Maud bland annat köra runt honom för att han skulle inspektera företagets nybyggnationer. Även då hade han synpunkter som han framförde klart och tydligt.
Kurt startade sitt Kabe som en fritidsverksamhet år 1957. Genom hårt arbete, teknisk kompetens, innovationsförmåga, gott affärsmannaskap och inte minst småländsk klurighet och envishet byggde han upp Kabe till att bli Skandinaviens mest framgångsrika och välkonsoliderade husvagns- och husbilsföretag.

Kurt Blomqvist blev 86 år.

Taggar: Hem, Nyheter

Kommentarer

#1
KABE-RO
2011-06-09 19:35

Ja det är en stor fölust inte bara för Kabe utan för hela camping sverige.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.