Bild
Nästa artikel

Klubb ordnar med gasolmärkning

Gasolmärkning.

Medlemmarna i Kabe Husbilsklubb får självhäftande dekal för märkning av husbilars förvaringsskåp för gasolflaskor.

 

Dagens husbilar har ett stort antal skåpluckor av varierande storlek på karossens utsida. Det kan därför vara svårt för räddningstjänstens personal att snabbt avgöra bakom vilken av dessa luckor som gasolflaskorna förvaras, något som kan ha avgörande betydelse vid en olycka.

Kabe Husbilsklubb värnar om medlemmarnas säkerhet och har därför tagit fram en självhäftande dekal som skall fästas på gasolskåpets lucka. Dekalen har nyligen sänts till medlemmarna.

Vid Kabe-fabriken i Tenhult kommer man nu att löpande i produktion lägga med dekalen med en upplysning om att den bör sättas på gasolboxens lucka.

Klubbens förhoppning är att åtgärden skall underlätta räddningstjänstens arbete och minska riskerna för brand eller explosion i samband med en olycka.

För ytterligare information kontakta:
Anders Waldman, ordf. tel  070-347 41 42 eller Leif Olsson, v ordf. tel 070-557 70 57 

Taggar: Hem, Nyheter

Kommentarer

#1
Tommy Edling
2011-02-07 23:04

Är medlemKabe Husbilsklubb.Har haft synpunkter på detta ,bl.a. talar om för tjuvar var och vilken luckia man har gasoltuberna.. / Undrande /

#2
Leif Olsson
2011-02-28 00:27

Tror tjuvar som vill åt gasolflaskor
är förslagna nog att klura ut det ändå, skylt eller ej.
Och förutom stöld vad står bl.a. för??

#3
Tommy Edling
2011-03-01 18:09

För att försvåra för tillgrepp, en kätting igenom överdelarna samt hänglås,för att få ut flaskorna blir problem pga. sammankopplingen..

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.