Bild
Nästa artikel
Laddning av servicebatteri

Laddning av servicebatteri

TEKNIK

Teknikutvecklingen leder fram till allt bättre lösningar för strömförsörjning i våra mobila hem och CTEK har en hel rad intressanta produkter för att öka tillförlitligheten.

En lösning som ännu inte är standard är två boxar som kopplas in mellan generatorn och servicebatteriet. Detta möjliggör en effektivare laddström till servicebatteriet vilket i sin tur förbättrar såväl kapacitet som batteriets livslängd. CTEK jobbar som bäst med att ta fram monteringssatser då olika fabrikat på husbilen kräver lite olika inkopplingar på bilens elsystem. Men än så länge gäller att systemet bör kopplas in av en behörig installatör. Prisnivå på materialet exklusive monteringssats är 4 500 kronor.

Även batteriladdarna förbättras kontinuerligt. Inte minst sitter ofta laddare av äldre typ, flödesladdare, originalmonterade medan de nya elektroniskt styrda ger en helt annan batterilivslängd och effektivitet. Det kan finnas anledning att se över din utrustning så att du slipper onödiga batteribyten och hela tiden har maximal effekt.

Det är inte många som känner till att batteriets tuffaste miljö är värme medan bristerna i batteriet normalt visar sig vid vinterkylan. Därför är det viktigt att batteriet sköts extra noga på sommaren.

Taggar: Prylar, Hem, Nyheter

Kommentarer

#1
tommyedling
2013-08-17 19:55

Självklart att jag välkomnar utvecklingen..

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.