Bild
Nästa artikel
Ny bro över Hardangerfjorden i Norge

Ny bro över Hardangerfjorden i Norge

TRAFIK

Den 19 augusti blir det en smidigare resa för alla trafikanter på den mycket populära turistvägen riksväg 7 mellan Oslo och Bergen. Då öppnas nämligen den nya, 1,4 km långa hängbron över Hardangerfjordens innersta del cirka tre km väster om den hittillsvarande vägfärjan mellan Brimnes och Bruravik på riksväg 7:s sträcka melan Voss och Geilo.

Riksväg 7 är det sydligare och vackraste, men samtidigt långsammaste, vägalternativet för trafikanterna mellan Oslo och Bergen jämfört med Europaväg E16 med dess många och långa tunnlar. Fordon och fordonsekipage upp till 3,5 ton betalar 150 norska kronor (NOK) för en enkelresa över den nya bron, medan kostnaden för fordon över 3,5 ton är 600 NOK. Några manuella vägtulls-kassor finns inte vid brons påfarter.Istället fotograferas alla passerande fordons registreringsskyltar automatiskt. Broavgiften betalas antingen via ett inbetalningskort som skickas per post till fordonsägarens hemadress eller dras alternativt automatiskt från fordonsägarens betal/kredit-kort via den transponder för utländska bilturister som är en del av "AutoPASS"-systemet. Deponeringsavgiften för en AutoPASS-transponder är 200 NOK och transpondern kan inhandlas hos de flesta större norska bensinstationer. Den som redan har en BroBizz-transponder i bilen för passage över Öresundsbron och/eller Stora Bält-bron i Danmark kan i så fall använda denna och behöver då inte skaffa en speciell AutoPass-transponder. Båda transponder-systemen berättigar också till en viss rabatt på de norska väg-, tunnel- och broavgifterna.
Taggar: Hem, Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.