För över ett år sedan inleddes samarbetet mellan Polars konstruktionsavdelning i Dorotea och designerteamet Matias Cindric och Ivar Frischer från designbyrån Yovinn i Göteborg. Resultatet – en husvagn med en förenklad och sofistikerad svensk design med inslag av rörelse och mjukhet i formspråket. Polar husvagnar 2014 andas attityd. På utsidan möts du av en stilsäker finkulhamrad plåt som också är vitare än tidigare. Som kontrast mot det vita står årets nya fönster, mörkare och helt släta. Dessutom med större rutor i både front och i kök. Bakgaveln skiljer sig helt från tidigare årsmodeller tack vare de nya raka linjerna, den moderna trafikbelysningen, helvita lampor i LED och en mindre men mer utmärkande Polarbjörn i krom. Däcken är med sina 15’’ större än förut och får sällskap av nya fälgar, unikt framtagna för Polar. Den karaktäristiska Polarblå färgen har fått mer djup och sveper längs med de båda långsidorna, kantad av en tunnare strimma i silver – en detalj för att ytterligare markera att 2014 är ett speciellt år för Polar.Polar har alltid varit noggranna med en väl balanserad inredning där detaljerna är extremt viktiga för helheten. 2014 går hela inredningen i ett mörkare träfanér kallad Mekong Teak. Överskåpsluckorna är 3- färgade med Mekong Teak överst följt av en borstad rand i aluminium som bryter av mot en crèmefärgad del längst ner på luckan. För att hitta en balans mot årets mörkare toner är vita kök standard i årets husvagnar. Kök i träfanér finns kvar som tillval. Även köksbänken har bytt färg från svart till vit. En detalj som har stor effekt för funktionen i köket är den underlimmade diskbänkshon som ger en slät och praktisk arbetsyta hela vägen mellan bänk och ho. Samtliga dynsatser i tyg har 2014 en ny sömnad och dynsatserna i skinn är sydda med en stickningssöm. Dessutom introducerar Polar ett nytt alternativ i grå filt. Sänggaveln kläs i samma tyg och färg som spalttyget för en ombonad känsla.

Branschledande extrautrustning
2014 presenterar Polar ett helt nytt tillval som företaget är ensam om på marknaden, nämligen Mobile Multi Control. Den som väljer det här tillvalet kan genom en mobilapplikation och sms ärrstyra pannan och kylskåpet i husvagnen och genom sms-styrning aktivera ett inbrottslarm. Tillvalet Mobile Multi Control ingår i Polars exklusiva tillvalspaket Svit.

Förlängda garantier
Polars 2-åriga fabriksgaranti förlängs med en 4 år lång fordonsförsäkring som ger kunden hela 6 års trygghet. Dessutom ingår numera en 3-årig vagnskadegaranti vid köp av en Polar husvagn.

Förteckning över samtliga nyheter 2014

Utvändigt
15 ” hjul med nya fälgar unika för Polar Ny vitare färg på plåten
Finkulhamrad plåt
Ny utvändig dekor
Ny silverdekorlist över fönstren
Nya dekaler i Polars djupblå originalfärg
Ny placering av Polarlogo till den främre delen av vagnens långsida.
Ny bakgavel med ny trafikbelysning, helvita lampor, modellbeteckning och LED-belysning. Ny Polarbjörn i krom på bakgaveln.
Fler positionsljus och med ny placering i kjollisten.
Hazardbelysning på båda sidor
Nya frontspoilers
Nya fönster ”D-lux” med svart karm, mellantonade rutor och slät utsida.
Smidigare lösning med myggnät och rullgardin i fönstren.
Större köksfönster 700x400 mm
Större frontfönster 1600x600 mm
Ny dekorlucka i svart vid fönstren.
Lampa för inkommande ström i el-intagsbox

Inredning
Mekong Teak på väggar och skåp. Även på barnkammarsängar och överbäddar
Nya överskåpsluckor i ”Mekong Teak” överst, en ljus folie nertill och avdelat med en metallrand i borstad aluminium.
Nya högtalare
Ny lampa ovan sittgruppen med tre spottar.

Textil
Ny sömnad på alla tygdynsatser och stickningssöm på skinndynsatser Nytt grått tyg, nya gardiner och ny dynsats i grå filt.

Kök
Vita köksbänkar Underlimmade diskbänks-hoar Vita kök som standard

Sovrum
Tyg på sänggavel i samma tyg och färg som spalttyget.

Badrum
230 V-uttag i tvättrummet (utgår om man väljer utdragbar kran)

Svit
Uppdateras med färrstyrning av vagnens temperatur via app/SMS, larm med rörelsedetektor via SMS och färrstyrning av kylskåp via app/SMS

Tillval
Cykelställ för bakgavel med plats för 2 st cyklar. Ny modell av CD och CD/DVD 

 

Text:SoliferPolar