Nästa artikel
Rullande alpstuga från Eura Mobil
Düsseldorf

Rullande alpstuga från Eura Mobil

Publicerad 1 september 2013 (uppdaterad 1 september 2013)
Das Chalet-Mobil är en stilstudie från Eura där inspiration hämtats från Schweiziska alpstugor. Eura Mobil vill se hur den tas emot och kanske får vi se varianter på konceptet framöver.

Ibland hörs röster om att det är för mycket trämaterial i fritidsfordon men här har Eura Mobil gjort tvärtom. Träimitationer utvändigt och invändigt - men fortfarande helt träfri väggkonstruktion. 

Das Chalet-Mobil är ett koncept som tagits fram till Eura av ett tyskt designteam. Inspirationen är Schweiziska alpstugor och invändigt hittas en hel del återvunnet naturmaterial.

På plats i sittgruppen är det den vackra "öppna spisen" från Truma som hamnar i blickfånget. Truma Open Fire som den heter är en tillbehörsfront till Trumapannan som dessutom har ljudeffekter från en sprakande brasa.
Ovanför den "öppna spisen" i Das Chalet-Mobil finns till och med en spiselkrans i natursten.
Överallt i husbilen finns detaljer som ger en härlig blandning mellan rustika naturmaterial och modernare material.

Das Chalet-Mobil är visserligen en konceptbil och ett blickfång till Düsseldorfmässan där vi just nu befinner oss. Men vi kan ändå inte låta bli att fråga Euras marknadschef om den kan tänkas komma i produktion.
- Inte hela bilen, den skulle bli alldeles för dyr, men beroende på hur den tas emot av kunder och besökare kan nog en hel del detaljer användas från Chalet-Mobil i vanliga produktionen, säger Jens Heinrichs, Eura Mobil.

Under mässan tyder allt på att den tas emot väl. Kön för att komma in i Das Chalet-Mobil var mycket lång. En utförligare artikel om denna husbil kan du läsa i ett senare nummer av Husbil & Husvagn.

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.