Bild
Nästa artikel

Stöldskydd för din cykel

MARKNAD

I takt med att cyklarna blir allt dyrare, inte minst de eldrivna, kan det finnas anledning att se över stöldskyddet. Både när det gäller om den omfattas av din försäkring och försvåra för tjuven att sälja den. Här är ett tips från Falck security.

Vad kräver försäkringsbolaget?

De flesta förvarar sina cyklar bak på husbilen vilket är ett praktisk sätt att transportera dem. Allt är nog gott och väl men när husbilen parkeras är cyklarna ibland obevakade och likaså när du lyft ner dem på ställplatsen. Vad som gäller försäkringsmässigt skiljer mellan försäkringsbolagen men långt ifrån alla vet vad som krävs för att du alls ska kunna få ut ersättning vid en stöld. Ring ditt bolag och förvissa dig om villkoren och om du får rabatt vid stöldmärkning.

Avskräck cykeltjuven
En cykel märkt med stöldskyddsdekalen betyder att den är stöldskyddsregistrerad i Falck Cykelregister - Nordens största cykelregister med mer än 6,2 miljoner sökbara cyklar. Detta cykelregister är det enda register som är sökbart både för polis och försäkringsbolag i realtid. En cykel som är märkt med en stöldskyddsdekal verkar avskräckande för tjuvar då den visar att cykeln är stöldskyddsregistrerad och därmed svår att sälja vidare.

Falck hjälper dig
Eventuell stöld anmäler du direkt och enkelt till Falck Cykelregister på tel 0771-48 48 48. De gör din polisanmälan och hjälper dig att kontakta ditt hemförsäkringsbolag.

Falcks hemsida kan du anmäla dig till cykelregistret, ett år kostar 179 kronor och två år 279. Glöm inte att höra med ditt försäkringsbolag hur du ska göra med låsning för att de ska känna sig nöjda med ditt eget förebyggande beteende.

Taggar: Hem, Nyheter
Stöldskydd för din cykel

Kommentarer

#1
tommyedling
2013-09-29 13:57

Så dåliga lås som finns till garagen/förvarings utrymmet, på husbilar, så vet tjuven att syns ingen cykel och det är en stor lucka /dörr , att där finns mycket att stjäla..Lämnar ni H-bilen utom synhåll kan den vara tömd på nolltid.. Så LÅS LARMA FÖRSVÅRA..

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.