Bild
Nästa artikel
Sverige ligger i toppen

Sverige ligger i toppen

TÄTPOSITION.

Svensk campingindustri går i bräschen för sina europeiska kollegor.

Enligt en rapport från Eurostat låg Sverige på tredjeplats vad gäller andelen campingnätter i förhållande till kommersiellt boende år 2008. I Sverige hade campingplatserna det året 31 procent av övernattningarna, Danmark 43 procent och Luxemburg/Frankrike hade båda 33 procent.

Generalförsamlingen för EFCO & HPA sammanträder två gånger per år för att diskutera gemensamma frågor. På agendan för mötet i Stockholm finns frågor om kvalitet, säkerhet och marknadsföring. En annan viktig fråga är också att utforma en gemensam klassificering som gäller i hela EU.

– Allt vi jobbar för inom EFCO & HPA syftar till att skapa bättre förutsättningar för att driva campingplatser och för att utveckla campingindustrin. Camping är en viktig del av europeisk turism, och genom att driva frågor gemensamt bäddar vi för nästa generation campingturister, säger Lars Isacson, vd SCR.

Taggar: Hem, Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.