Nästa artikel
Världens största husbil
UDDA FORDON

Världens största husbil

Publicerad 16 augusti 2013 (uppdaterad 13 december 2013)
Du kanske vill ha lite mer plats när du är ute och reser? Nu har du chansen! Världens största husbil, eller snarare husbuss, är till salu! Ta en pratstund med familjen om en ny investering!

"Der Bus" (bussen) är till salu och erbjuder nog det mesta man kan tänka sig även om det till viss del går ut över smidigheten.

Bussen är byggd på en 18 meter lång, 4 meter hög och 2,5 meter bred Neoplan dubbeldäckare som ursprungligen rymde 170 passagerare. Det gör den inte längre men du kan nog ta med både svärföräldrar och barnbarn utan att behöva bli störd som förare, om du nu inte har anställt en privatchaufför förstås.

Du kommer inte att få mycket konkurrens när du glider in på ställplatsen som förhoppningsvis inte gör skillnad på storleken på husbilarna, det finns bara 12 sådana här bussar och endast en har byggts om till husbil eller kanske snarare husbuss. Du kan dessutom skryta med att den finns med i Guinness rekordbok.

Bjuder du in grannen kan du även skryta med helkaklat badrum, stor sittgrupp i salongen och ett kök värdigt en påkostad villa.

På ställplatsen kan du veva ut den 200 kvadratmeter stora markisen eller njuta av en film på den 45 kvadratmeter stora bioskärmen, det kan till och med vara så att några av grannarna kan tjuvkika.
Se bildspel genom att klicka på bilden till höger >>>>>

Gör slag i saken redan nu! Ring eller maila ägaren på info@derbus.de och anmäl ditt intresse, väl i Sverige borde det gå att registrera den som personbil klass 2 också. Men, det kan nog finnas anledning att prata med banken innan du åker och kikar. Priset sägs vara 21 miljoner men vid snabb affär utan inbyte.....

Relaterade bildspel

Fakta Der Bus

Basfordon: Neoplan Jumbocruiser N138
Längd/bredd/höjd: 18/2,5/4 meter
Vändradie: 24 meter
Motor: Daimler Benz V12, 440 hk diesel
Växellåda: Allison HAT 750 CR, automat
Bränsletank: 400 liter
Batterier: 6 gelbatterier, vattenkyld generator m.m.
Färskvattentank: 230 liter+440 liter
Gråvattentank: 360 liter
Varmvatten: 50 liter
Takterass: 17 kvm
Pris: 21 000 000 kr

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.