Nästa artikel
Restips: Vikingafejd i Trelleborg
SKÅNE

Restips: Vikingafejd i Trelleborg

Publicerad 15 augusti 2013 (uppdaterad 9 augusti 2021)
På lördag 17/8 hålls vikingafejden på Trelleborgen i Trelleborg. Det är ett för året nytt evenemang och hålls i samarbete med danska vikingaföreningar.

Det är naturligtvis trevligt att besöka olika resmål och se sig omkring men än roligare blir det om det paras med något som lägger till det där extra till semesterupplevelsen.

På lördag den 17 augusti hålls vikingafejden på Trelleborgen i Trelleborg och är du i närheten ska du naturligtvis inte missa att bevista detta för året nya evenemang.

Arrangemanget hålls i samarbete med wonderful Copenhagen och är en serie med evenemang som hålls på olika platser i Skåne och Danmark. Men den här gången är det alltså Trelleborgs tur. Dessutom kan det vara roligt att förkovra sig lite i den svenska historien så som den såg ut runt år 1000.

- Vi har en vikingaborg mitt inne i staden som är återskapad på exakt den plats där den byggdes av Harald Blåtand för mer än 1000 år sedan. Detta är unikt, spännande och en smula magiskt. Dessutom hoppas vi att Vikingafejden bara är början, säger Petra Strandberg, Turism- och marknadsansvarig på Trelleborgs Kommuns Utvecklings AB.

Vikingafejden invigs kl 11 på lördag av Ulf Bingsgård och beräknas pågå till kl 16. Söndagen den 25 augusti går den stora finalen på Fotevikens Museum i Höllviken.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.