Nästa artikel
Världspremiär för husvagn i kolfiber
Svart

Världspremiär för husvagn i kolfiber

Publicerad 9 april 2014 (uppdaterad 13 april 2014)
En husvagn nästan helt i kolfiber premiärvisades i USA för några veckor sedan. Husvagnen är väldigt lätt för att vara så stor och det är tack vare att den är till 95 procent byggd i kolfiber.
Att bygga en husvagn helt i kolfiber må vara en god idé med tanke på materialets lätthet och styrka. Det är samma material som i till exempel formel 1-bilar. Men vagnen är trots materialvalet knappast någon lättviktare utan väger in på 2900 kg med vätskor och utrustning, men då är det en stor och lyxig pjäs också. Vagnen är nästan 11 meter lång men väger ändå mindre än t.ex. vissa av Airstreams aluminiumvagnar som är populära i USA.

Vidare finns förstås all upptänklig teknisk utrustning och finesser. Till exempel styrs det mesta i vagnen med en app i telefon/surfplatta vilket gör att ägaren kan dra för gardinerna från andra sidan jordklotet, om behovet uppstår. Förutom att gardinerna är motoriserade kan även fönster i tak och väggar "göras mörka" med en knapptryckning. Okej, vad är då den största haken med denna vagn?
Ja, priset är närmare en miljon dollar.

http://www.gctrv.com

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.