Bild
Nästa artikel
Franska skyltar, hm. Nu kan vi inte komma undan med att vi är veliga turister … Jean-Philippe avrundar vårt inköp.
Franska skyltar, hm. Nu kan vi inte komma undan med att vi är veliga turister … Jean-Philippe avrundar vårt inköp.

Grått – det nya vita

KRÖNIKA

Ytan är inte allt, det vet vi ju. Men rätt mycket, det vet vi också. Så det går nog inte att bortse ifrån att vår omedelbara förälskelse i Grållan, en fransk Randger (jo, det stavas så) på 5,41 meter, påverkades av hennes fördelaktiga yttre.

Längden hade vi bestämt, och den här gången ville vi väldigt gärna ha den där dieselvärmaren vi fick avstå från när vi föll för Dexan, men i övrigt var våra önskemål lite svävande. Inte minst för att vi var sent ute på säsongen och beståndet av plåtisar var på upphällningen i hela Europa, nya som begagnade

Vem kan motstå en så smärt och smidig skönhet? Som kommer in i de sydfranska parkeringsrutorna.
Vem kan motstå en så smärt och smidig skönhet? Som kommer in i de sydfranska parkeringsrutorna.

Vi såg Grållan på långt håll, sögs in i henne, tittade runt i tio minuter och åkte tillbaka till återförsäljaren en bit bort och bokade henne.

Sedan var det ett himla strul innan alla papper kunde bli klara och under den tiden hade vi ingen möjlighet att åka och titta en gång till. Då och då plockade vi fram broschyren och bläddrade fram och tillbaka.
”Jaja, det blir nog bra. För nu har vi ju sagt så, och förresten måste vi åka ända upp till Normandie om vi ska hitta nåt liknande.”

Vi hann inte titta särskilt länge på vår nya resekamrat, så broschyren blev väl tummad.
Vi hann inte titta särskilt länge på vår nya resekamrat, så broschyren blev väl tummad.

Och när vi äntligen, flera månader senare, åkte och hämtade vår Randger 540 i Vendargues fick vi allt lite fladder i magen trots att det är vår femte husbil. För hon är så fin att se på!
Jag är lite lömsk på strajpningen, särskilt den röda linjen irriterar mig, men alltså resten. Den grå lacken, inte matt men homogen, o-metallic. Mjuk, behaglig för ögonen och så ovanlig. 
Trodde jag, tills jag körde hela vägen från Medelhavet till Bohuslän och inte såg annat än bilar i den färgen. Framförallt är det just små transportbilar och plåtisar som numera ofta är lackerade på precis samma sätt, men även personbilar

Grått – det nya vita

Så gick det med den ovanligheten. Det visar sig alltså att mjukt, homogent grått är modefärgen nummer ett i år. 
”Om fem år, när nästa färg är inne, kommer alla att se på den här och tänka jaså en tjugotjugoetta”, konstaterar Bobo krasst.
Okej, må så vara. Till dess kommer jag fortfarande att tycka att vår Grålla är den modernaste och vackraste lilla husbil som finns. Det viskar jag till henne varje kväll.

Taggar: Krönikor

Längden hade vi bestämt, och den här gången ville vi väld

Är du redan tidningsprenumerant? Skapa din digitala inloggning.

Registrera
Digital prenumeration
Kampanjerbjudande – halva priset livet ut!

Den här artikeln är del av vår Premium-tjänst. För att få tillgång till den och alla andra Premium-artiklar behöver du teckna ett medlemskap. Just nu har vi ett extra förmånligt erbjudande: Halva priset livet ut.

Läs mer

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.