Nästa artikel
"Jag lovar, i år tar jag revansch!"
Krönikor

"Jag lovar, i år tar jag revansch!"

Publicerad 2024-02-15 17:05 (uppdaterad 2024-02-15 17:54)
"Den här sommaren ska bli den bästa någonsin. Och jag SKA hälsa på kusinen uppe i norr", skriver Maria Andersson.

När denna text skrivs är det kallaste januari och det känns långt till sommarens semester, men är det något jag lärt mig genom åren är det att det går snabbt. Alldeles för snabbt tills sommaren kommer … och är förbi.

Men just nu är bästa tiden framför oss, då vi har chansen att planera och tro att just denna sommar eller säsong blir den bästa någonsin. För visst tror man det varje gång, att det är nu det händer? Man ska upptäcka hela Sverige, nord och syd, hälsa på den där släktingen man lovat ett besök i flera år, för att inte nämna alla bad och löprundor man ska hinna ta.

Sen på något helt otroligt sätt är det sista semesterveckan och man kan bocka av den långa listan av saker man aldrig hann med, i år heller. I somras var jag och min familj ledig i sju veckor vilket ledde till att vi var naiva nog att tro att vi skulle hinna med mer än vad vi gör på fyra veckor. Gjorde vi det? Nä…

Livet med småbarn har en tendens att gå i 100 procent utan att man egentligen gör något. Därför blir jag så otroligt imponerad, och ja, lite avundsjuk på familjen Wassén som drog iväg till Norge med en treåring och ett till barn på g (läs deras reportage här). För jag erkänner att det låter otroligt mer spännande att leva 100-procentiga dagar i Norge jämfört med hemma.

Så jag lovar, i år tar jag revansch! Den här sommaren ska bli den bästa någonsin och jag SKA hälsa på kusinen uppe i norr. Nu står det dessutom i tryck så jag kan inte komma undan. Och under arbetet med denna tidning så blir jag dessutom enormt sugen att göra ett återbesök på Gotland.

Hörde jag inte sambon nämna något om Skåne också och mig själv svara ”ja, det vore kul!”? Det borde inte vara något problem att hinna med om vi planerar noga. Kanske måste jag bara fråga chefen om ledigt i tio veckor först, eller behövs 15!?

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.