Tre hundar på fem bilar – tur att både Tyskland och Frankrike är hundvänliga länder.

Nästa artikel
Nomadliv ute på guidad tur igen
KRÖNIKA

Nomadliv ute på guidad tur igen

Publicerad 5 september 2021 (uppdaterad 5 september 2021)

Tre hundar på fem bilar – tur att både Tyskland och Frankrike är hundvänliga länder.

Säga vad man vill om den sabla pandemin, men nog har den gjort resandet ännu mer njutbart än tidigare!
Det var med solsken i blick och en stark förväntan om rosor på kinden som fem husbilsekipage igår gav sig av från tyska Heiligenhafen för att följa med oss i Nomadliv på den första guidade husbilsturen på länge.
Den här gången går resan ända ner till Medelhavet, närmare bestämt Saintes Maries de la Mer i det vilda franska landskapet Camargue. Vita hästar, rosa flamingo och svarta tjurar ska vi se på denna legendariska träffpunkt för Europas nomader.
Och en hel del annat på vägen ner

”På fri fot” från Lundells Ripp Rapp är den givna signaturen varje gång vi reser över Öresundsbron på väg mot nya äventyr. Foto: Anita Forsberg Skoglund

Första stoppet var alltså Heiligenhafen, där vi tog för givet att alla fem skulle få plats utan problem eftersom vi i förtruppen var där ett dygn i förväg och låg i slagläge för incheckningar på fredag förmiddag. Ha! Reiseleiter Bobo och den för dagen assisterande reiseleitern Anita fick kriga sig till fem platser i en kö där många ord som vi inte lärde oss på tysklektionerna i skolan fälldes över vårt tilltag att boka platser åt våra kamrater.

Jörgen i grilltagen på campingen i Isernhagen. Trevligt ställe där vi kunde pusta ut efter en dryg första resdag på autobahn.

Inte blev det bättre när vi tvingades fösa bort flera ekipage som hade intagit våra bokade platser i tron att de var lediga. Incheckningssystemet i Heiligenhafen fungerar fint när man väl känner till processen, men den bäddar för missförstånd bland de icke insatta.
Och vem kunde tro att trycket skulle vara så stenhårt redan före lunch en fredag i september

Som på beställning kom turisttåget och plockade upp oss för en tur intill Seestern i Heiligenhafen.

Jaja, plats fick vi i alla fall, och en trevlig första kväll på den klassiska fiskekrogen Seestern i hamnen hade vi. Alltid spännande med de där allra första mötena med nya människor som man ska tillbringa ett par veckor tillsammans med.
Men vi känner oss trygga med att detta blir kanonbra!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.