Nästa artikel
Dethleffs-anställda donerar till Rumänien
CMT2014

Dethleffs-anställda donerar till Rumänien

Publicerad 19 januari 2014 (uppdaterad 19 januari 2014)
Visserligen är julen gången men när jag såg det här kunde jag inte låta bli att ta upp det ändå. 180 säckar med julklappar packades nämligen för behövande rumänska barn av Dethleffs Family Foundation och de kunde hjälpa än mer när de fick en extra donation på 10 000 euro.
Det har packats flitigt Dethleffs. Men dessa paket innehåller inte husbilar eller husvagnar, utom möjligen någon extra liten, utan en massa glädje och kärlek. Och med detta är nästan 180 säckar med julklappar fyllda med allt som barnen önskar och är nu klara för avhämtning av tomten för även i år behöver barnen i nöd ha lite glädje i tillvaron. Och i den rumänska staden Timisoara finns det många barn i nöd. Säckarna fylldes av arbetarna på Dethleffs med uppstoppade djur, leksaker, hygienartiklar, skolmaterial, godis och annat ätbart. Fader Berno vet att berätta om detta sedan flera år och kommer personligen att se till att de kommer fram före jul till utsatta barn i Timisoara.
 

Men behoven är stora och Dethleffs Family Foundation använder därför ytterligare 10.000 euro till "Casa Berno Bacova Fader", ett daghem som i första hand tar hand om barn från familjer med låga inkomster och gatubarn. Pengarna ska användas till en nytt element i rummet och till bättre underhåll av byggnaden. Dessutom kommer nu mer att satsas på fler barnhem och på utsatta unga kvinnor med små barn.

2012 åkte styrelsen för Dethleffs Family Foundation till Timisoara för att leverera julklapparna. De kunde då själva förvissa sig om att det byggnadsarbete pengarna är avsedda till verkligen utförs.
- Situationen på plats berörde oss mycket djupt, säger Sylke Roth, chef för Dethleffs Family Foundation i en rapport.
-
Fader Berno är självuppoffrande för de behövande och resan har bekräftat för oss att vi gör rätt med vår hjälp till Timisoara. De lyste i barnens ögon när de tog emot julklapparna och det var oerhört glädjande för oss, fortsätter Sylke Roth
.

Detta är dock bara ett av många projekt som Dethleffs Family Foundation har på sin agenda. Huvudsyftet med fonden är att göra det möjligt för behövande familjer, barn och sociala institutioner att få känna semesterkänsla. För att detta skall vara möjligt har fullt utrustade husvagnar placerats på familjevänliga campingplatsen Grüntensee Sagmuhle samt campingen i Pfälzer Wald.

Här får barnen och deras föräldrar möjlighet till en oförglömlig semester och en paus från sin ofta trista vardag. Barnbyar, socialtjänsten eller behövande familjer kan ansöka när som helst för en sådan kostnadsfri semester med en vistelse upp till 14 dagar.

- Visst , vi välkomnar alla donationer, tillade Sylke Roth. Ju fler donationer vi får, desto fler barn vi kan ge ett leende på läpparna.


Vi på Husbil & Husvagn tyckte detta var ett lovvärt initiativ som var väl värt att berätta om.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.