Nästa artikel
Ny satellitantenn med GPS
CMT2014

Ny satellitantenn med GPS

Publicerad 13 januari 2014 (uppdaterad 13 januari 2014)
Teknikutvecklingen när det gäller elektronik, TV och kringprodukter går i rasande fart just nu. Megasat-Werke visar upp sju nyheter när det gäller satellitantenner på mässan i Stuttgart.
Inte mindre än sju nya produkter visar MEGASAT upp för första gången på CMT. Antennerna är konstruerade för bästa TV-mottagning i mobilt boende där ett nytt automatiskt GPS-styrt satellitsystem är det väsentliga. Den här antennen finns i tre versioner,  Countryman GPS, Countryman GPS Premium und Countryman GPS Professional, men alla har det gemensamt att de helt automatis ställer in den satellit du väljer på panelen.

Satellitantennen har automatisk lägesställare, GPS-mottagare och automatisk skew. Automatisk skew rättar till polariseringsvinkeln genom att vrida på mottagarenheten och detta möjliggör bästa möjliga mottagning på alla platser i Europa. GPS-positioneringen snabbar upp hela processen vilken enligt tillverkaren ska gå på någon sekund. Antennen är förprogrammerad för 10 satelliter och styrs via en extern styrenhet. Allt du behöver göra är egentligen bara att ansluta antennen. Genom den platta designen är antennen smidig att montera på en husvagn eller husbil och påverkar knappt den totala höjden. Trots den ringa storleken kan antennen ta emot bilder med högsta kvalitet och antennen kräver inte fast montering som genom sin form är enkel att förvara.

Vi ska inte gå in på de tekniska detaljerna som vi inte helt behärskar utan vi vill snarare lyfta upp den snabba utvecklingen som sker just nu. Det är även anledningen att vi tagit upp annan elektronik som är relevant i sammanhanget med mobilt boende som några kameror som vunnit pris.

Om du är ute efter nya elektronikprylar finns all anledning att gräva lite djupare i den djungel som denna marknad är just nu.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.