Nästa artikel
Tabbert 460 TD Private Edition
CMT2014

Tabbert 460 TD Private Edition

Publicerad 12 januari 2014 (uppdaterad 18 januari 2014)
Till Tabberts 60 års-jubileum presenteras "PrivatEdition Alfred Tabbert". Tabbert säger om sin toppserie att aldrig tidigare har det varit bekvämare med camping. Vi börjar med den minsta husvagnen.
Tabbert presenterar en särskilt påkostad serie med husvagnar i samband med sitt 60-årsjubileum. Med ny design, LED-baklysen och bullerdämpande tak och de är inte blygsamma i reklamen där de skriver
- För dig där bara det bästa är gott nog. Private Edition Alfred Tabbert, kombinerar 60 års erfarenhet och känsla för detaljer ett än mer än övertygande sätt. Det nydesignade moderna och stilrena yttre ger  husvagnen en personlig touch tillsammans med Alfred Tabbert namnteckning. Vacker, säker, bekväm - det är det som gör Tabbert.

Men det är lätt att hålla med om att vagnen, just denna den minsta i en serie med fem, är en vagn med hög klass. Om reklamens slogan att det aldrig varit bekvämare att resa stämmer återstår att se när vi får tillfälle att testa den.

Inredningen ger ett sobert intryck med sina ädelträdetaljer i Cherry Tortona kombinerat med ljust läder och kromade handtag. Det finns två olika varianter till dynorna. Förvaringsfacken i bak och under sittgruppen är uppvärmda. Sittgruppen har extra höga ryggstöd för att förbättra komforten och dynorna har integrerade lock till förvaringsfacken under. Belysningen ligger dold och ger ett indirekt ljus.

Ger vi oss på köket så är det utrustat med ett Dometic kylskåp med frysfack. Spisen är trelågig och har skydd i glas och lådorna har mjukstängningsmekanism. Den fast installerade färskvattentanken är på 45 liter är påfyllbar både infrån och utifrån och det finns öppning för rengöring. Varmvattenförsörjningen sker med Truma-Therme.

Badrummet är utrustat med en toalett som har keramikbeläggning, det finns en stor spegel och ordentliga hyllor.

Integrerat skåp för glasflaskorna och reservhjulet med parallell öppning och gasstötdämpare.

Väggtjockleken är 31 mm, taket 33 mm och golvet 48 mm. Det sandwichkonstruerade taket är bullerdämpat med Fleece och vagnen har Seitz dubbelfönster som är tonade för mindre värmeinsläpp och alla är försedda med både myggnät och mörkläggningsgardiner. Entrédörren har fönster, gardin, skräpkorg, förvaringsfack, säkerhetslås och yttre belysning. Nyckelsystem med en nyckel för alla dörrar och luckor. Instegstrappan är integrerad och harTabbert-logo.

Uppvärmning med gas, Truma S3004.

Det finns flera utrustningspaket att välja på men det här är lite grundfakta. Vi kanske får anledning att återkomma med en närmare granskning.

Vagnen är försedd med ett förzinkat Al-Ko chassi, Stabiliserande Säkerhets-Koppling (AKS) och AL-KO Trailer Control - ATC

460 TD, längd 689cm, bredd 232, 1290 kilo startklar, 1500 kilo totalvikt och priserna i Tyskland börjar på 21.280 euro.

Planlösning Tabbert 460 TD

Planlösning Tabbert 460 TD nattbäddad i sittgrupp

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.