Nästa artikel
Alde lanserar Compact 3030
2022

Alde lanserar Compact 3030

Publicerad 1 september 2021 (uppdaterad 3 september 2021)
Alde byter ut sin storsäljare till en ny modell som även kommer som biogasdriven värmare. Dessutom lanserar de ett vattenreningssystem. Det är tre av Aldes nyheter inför den kommande säsongen.

Alde Compact 3020 lanserades 2013 och kom att bli Aldes mest sålda värmepanna genom tiderna. Nu är det dags för uppföljaren Alde Compact 3030.

Med Alde Compact 3030 kommer nya funktioner som 20 procent större varmvattenberedare på tio liter och flerzonsuppvärmning. Samtidigt får manöverpanelen nytt gränssnitt och värmaren förses med ett energisparsystem som kallas ICT, Alde intelligent Climate Technology.

Manöverpanelen får ett nytt och mera användarvänligt gränssnitt. Förutom att möjligheten till styrning av flerzonstekniken (i det fall det finns utrustat i fordonet) samt övriga funktioner så blir enklare att välja energikälla, ställa in temperatur och varmvattennivå. 

Alde Compact 3030 börjar säljas under tredje kvartalet 2021 och kommer att finnas tillgänglig hos flera tillverkare från modellåret 2022.

Alde lanserar även värmepannan Alde Compact 3030 BIO för att kunna möta det ökade behovet av produkter som också kan drivas fordonsgas (CNG) / biogas vilket avsevärt minskar koldioxidutsläppen. Jämfört med bensin eller diesel innehåller fordonsgas en betydligt högre mängd energi och har en lägre kolhalt. Avgaserna innehåller betydligt mindre kolmonoxid och kväveoxider (NOx), medan andelen sot eller partiklar är minimal.

Värmepannan kan anslutas direkt till fordonets gasbehållare vilket förenklar hanteringen men den kan även drivas på el alternativt en kombination av gas och el för maximal effekt. Alde Compact 3030 BIO bygger precis som övriga Alde-produkter på vattenburen uppvärmningsteknologi. CNG står för Compressed Natural Gas och kallas även för fordonsgas.

Alde Compact 3030 BIO kommer att börja produceras hösten 2022 och blir därmed valbar från och med modellåret 2023.

Ytterligare en ny produkt är ett vattenreningssystem som kopplas in permanent. Aldes argument för att för att skaffa ett vattenreningssystem bygger på att vattnet kan vara förorenat utan att du märker det. Det räcker inte alltid att koka vattnet för att ta bort eventuella bekämpningsmedel och andra farliga ämnen.

Alde AquaClear UV-C är en vattenrening som desinficerar via UVC-ljus genererat från LED-dioder och ger ett extra säkerhetsskydd och avlägsnar oönskade virus och bakterier, både sådana du kan få i dig om du lagar mat med vattnet eller när du duschar och tvättar dig. Förutom att vara fritt från aktiva kemikalier har LED flera andra fördelar. Det robust och stöttåligt, behöver betydligt mindre underhåll och har en låg energiförbrukning. Tillsammans med Alde AquaClear UV-C ingår också ett kolfilter som ser till att du har ett luktfritt vatten utan dålig smak eller färg.

Alde AquaClear UV-C kommer att finnas till försäljning från hösten 2021 och kan då köpas hos Aldes återförsäljare, se lista på http://alde.se/service-och-support/.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.