Nästa artikel
Caramba, här backas det
ELMIA2014

Caramba, här backas det

Publicerad 14 september 2014 (uppdaterad 16 september 2014)
Det går snabbt och det spelar ingen roll att det finns en husvagn på släp. Och det är sällsynt att konerna rivs trots att det går baklänges. Det är uppvisning i Caramba på Elmia-mässan!

Caramba står för CARavanclub Avancerade Manöver BAna. Tävlingen har tre klasser; Herr, Dam och Junior men damklassen saknar just nu deltagare.

Allt handlar om perfektion i hanteringen av den inklusive dragstång 6,5 till 7,20 meter långa och 2,30 meter breda husvagnen och det gäller även när man backar med husvagnen, eller skall vi kanske hellre säga att det i synnerhet gäller backning? Tävlingen innehåller 21 delmoment och det gäller att köra banan på tid med sin egen bil med arrangörens husvagn. River deltagaren en kon blir det tidstillägg och självklart måste momentet göras om tills det klaras. Även om inte någon kona rivs och tävlingsdeltagaren behöver räta upp ekipaget, alltså köra motsatt håll för att komma rätt, utdelas tidstillägg. Hjultjut, spinnande hjul och annat "bus" gör att den deltagande diskvalificeras, här gäller civilserat beteende!

Uppvisningen på Elmiamässan ingår dock inte i de cirka 6 tävlingar som varje år hålls i Sverige men det är ändå full fart på dessa skickliga förare som det är en fröjd att uppleva på plats! För det som ser så enkelt ut för dessa förare kräver mycket erfarenhet och det är imponerande att se dessa förares kunskapsnivå. 

Youtube-klippet är dock inte från Elmia men visar hur det hela går till.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.