Nästa artikel
Carthago på Mercedes
2021

Carthago på Mercedes

Publicerad 27 augusti 2020 (uppdaterad 27 augusti 2020)
Lyxhusbilarna från Carthago kommer med både hel- och halvintegrerade c-tourer på MB Sprinter till 2021. Samtidigt uppdateras serien c-compactline både invändigt och utvändigt.

Carthago c-compactline är märkets smidiga alternativ med smalare bodel och till 2021 har den uppdaterats främst invändigt men även en del utvändigt. Invändigt har både den och c-tourer fått många nya designinslag i sittgruppen och även allt-i-ett-badrummen har fått sig en översyn.

c-tourer är Carthagos lättviktade varianter i halv- och heltintegrerad serie som fixar bra lastvikt även i 3,5-tonsklassen. c-tourer kan till 2021 väljas med basfordonet Mercedes-Benz Sprinter eller Fiat Ducato. Detta ger tillsammans en palett av modeller på inte mindre än 25 stycken valmöjligheter. Aldrig förr har Carthagos utbud varit så brett.

Samtliga helintegrerade c-tourer, oavsett Fiat eller MB, kan till 2021 också fås med LED-strålkastare som tillval och även LED-slingor/fiberoptik som tagits fram exklusivt till Carthago för effektfullare blinkers, halvljus och helljus.

Övriga serier från Carthago har också fått sig en översyn, lyxiga chic c-line med den nya LED strålkastarna och s-plus får utökad förarassistans från Iveco Daily. chic e-line kan liksom tidigare fås på antingen Sprinter eller Ducato.

Högst upp i skalan har vi liner-for-two som får ny design på sin smått unika 4-rums-planlösning. Övriga uppdateringar är byte till Dometics kylskåp med dubbelöppning, en mängd nya textilier och en gasolugn med grill som kan fås som tillval.
 

Relaterade bildspel

Carthagos husbilsserier

Halvintegrerade

c-tourer T = halvintegrerad klass på Fiat eller MB, korta fordon inom 3,5 ton. De större upp till 4,5 ton. AL-KO.

chic c-line T = halvintegrerade husbilar som nosar på premiumklassen. Upp till 4,25 ton. AL-KO.

 

Helintegrerade

c-compactline = den lättaste helintegrerade varianten inom 3,5 ton. 15 cm smalare kaross. AL-KO

c-tourer I = helintegrerad allrounder, korta modeller under 3,5 ton, längre upp till 4,5 ton. AL-KO

chic c-line = lyxhusbilar och bas att välja mellan Fiat eller MB. AL-KO.

chic e-line = ytterligare ett steg upp i lyxklassen. AL-KO.

chic s-plus = bakhjulsdrift och byggd på Iveco Daily med tvillingmontage bakhjul. Släpvikt 3,5 ton.

liner-for-two = lyxserie med Fiat/AL-KO upp till 4,8/5,4 ton eller Iveco Daily upp till 5,8/6,7 ton. Även treaxlade Fiat/AL-KO. Rundsittgrupp i aktern och nedfällbar långbädd fram.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.