Nästa artikel
Concorde uppdaterar Liner
2021

Concorde uppdaterar Liner

Publicerad 14 augusti 2020 (uppdaterad 14 augusti 2020)
Superlyxiga husbilarna från Concorde är välkända och till 2021 koncentrerar sig det tyska företaget på en uppdatering av serien Liner. Dessutom tillkommer tre nya modeller i serien och även specialmodellen “Diamond-Series”.

Schlüsselfeld i tyska Bayern är en ganska speciell liten stad med 5700 invånare. Här byggs nämligen tre av världens lyxigaste husbilsfabrikat. Concorde är veteranen i sammanhanget och varumärket har gjort sig känt för flertalet och mest uppmärksamhet brukar deras garagemodeller få. Här handlar det inte bara om mc-garage utan rejälare utrymmen där det ryms en personbil typ Smart eller Fiat 500. 

Concordes näst största modellserie är Liner och till 2021 får den tillökning i form av modellerna Liner 990 GI, 996 MI och 1090 GI. (Samtidigt stryks namnet LIner Plus och får det kortare namnet Liner till nästa år.)

De tre nya modellerna byggs alla på Mercedes-Benz Atego med 7,7 liters sexcylindrig dieselmotor på 299 hk. Totalvikten på de bakhjulsdrivna husbilarna blir från 12 och upp till 15 ton. 

Den enorma vindrutan på Concorde Liner har fått en PVB-film mellan inner- och ytterglaset som hindrar UV-strålning och dessutom är värmeavvisande. Baklampor och bakspoilers har fått ny design och totallängden på Liner är omkring 10 meter och bredden är som en fullbred husvagn 2,5 meter. 

Liner 990 GI har garage för en Smart medan Liner 1090 GI rymmer Fiat 500 eller Mini Cooper. Invändigt har de gott om förvaring i garderober och skåp och längst bak har samtliga nya Liner-modeller en rejäl queenbed som verkligen gör skäl för namnet.

Badrummet har fått paneler i marmor-look och duschen har regnfunktion. Köket går inte heller av för hackor med sin gasspis som standard som kan kompletteras med induktionshäll som tillval. Två rostfria handfat och ett 177 liters kylskåp (kompressorkyl som tillval) med dubbelhängd dörr som kan öppnas från två håll. Frysfacket är på 20 liter och föredrar man varm dryck så finns en infällbar kaffemaskin som hissas med en knapptryckning. Som tillval finns både mikrovågsugn och diskmaskin. 

De nya Liner-modellerna har en L-formad soffa med en längsgående soffa mittemot. Ljusa tyger och läder ihop med valnötsträet och svart högglans ger en exklusiv vardagsrumsmiljö. Ovanför förarhytten kan man välja mellan en nedfällbar gästsäng alternativt en snygg skåprad som alternativ.

Den nya specialmodellen “Diamond Series” känns igen på de iögonfallande breda strålkastarna på taket och dessutom ett antal “Diamond Series”-dekaler på karossen, ramlösa sidofönster i hytten och en ny läderklädsel.

Övriga Concordeuppdateringar är till exempel att alla modeller på Iveco får löstagbar ratt som gör det lättare att svänga runt stolen. Dessutom får alla 2021-modeller det nya kylskåpet på 177 liter med dubbelhängd dörr. 

Slutligen kommer serien Credo senare i år lanseras i en specialversion kallad “Red Edition” med bland annat röda ytterbackspeglar. Kolla in Liner i vårt bildspel här intill!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.