Nästa artikel
Dometic lanserar värmepanna
2022

Dometic lanserar värmepanna

Publicerad 2 september 2021 (uppdaterad 2 september 2021)
På Caravan Salon visade Dometic upp sin nya CH Combo heater som erbjuder separat luftvärme och varmvatten. På så sätt menar Dometic att de har tagit fram en mycket energieffektiv produkt.
Att värma kupén när man bara vill ha varmvatten i duschen ser Dometic som energislöseri och det är något de framhöll i argumentationen när de visade CH Combo Heater som är en värmare för luftburna system. En annan fördel är den oberoende ventileringsfunktionen som skapar ett behagligt inomhusklimat och hjälper till att förhindra mögeluppbyggnad i kritiska kalla punkter. Dometics CH-serie drivs ettdera med gas eller med en kombination av gas/ström.

Värmaren beskrivs som snabb vilket gör att många kan duscha i följd, vattnet värms på bara tio minuter. Effekten på de två modellversionerna är på 4000 eller 6000 watt, varmvattendelen på 1800 watt.

Manöverpanelen är enkel att förstå med tydlig information om den inställda temperaturen som även kan programmeras så att den är tidsstyrd. Systemet kan kopplas till CI-bussystem.

Produktgruppen är ny för Dometic som genom uppköp av andra företag varit mycket aktiva när det gäller att utveckla sina produktområden och de ger sig in i en marknad där kunderna huvudsakligen är tillverkarna, inte primärt husbilsägarna. Inte desto mindre är produktlanseringen intressant eftersom värmaren lär dyka upp i fordonsspecifikationerna de kommande åren.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.