Nästa artikel
Eberspächer förnyar Airtronic 3
2022

Eberspächer förnyar Airtronic 3

Publicerad 3 juli 2021 (uppdaterad 3 juli 2021)
Eberspächer kommer att visa upp den tredje generationen av sin nya Airtronic 3 och en ny version av Ebercool G4.5 kylsystem på Caravan Salon i Düsseldorf.
Den tredje generationen av Airtronic luftvärmare uppdateras med ny teknik i alla prestandaklasser (2 till 8 kW). Airtronic 3 finns nu i fyra modellvarianter och totalt 12 versioner. Den nya generationen kombinerar toppmodern teknik med beprövade funktioner.

Beroende på version anpassas Airtronic 3s integrerade höjdjustering automatiskt till höjder på upp till 5500 meter. Elförbrukningen har också minskats vilket möjliggör längre självförsörjande uppvärmningstider. Luftvärmarens uppges vara extremt tyst tack vare steglös styrning av värmeeffekten och akustiskt förbättrad doseringspumpsteknik. Beroende på fordonstyp används Airtronic S3 (2 kW), Airtronic M3 (4 kW), Airtronic L3 (6 kW) och Airtronic XL3 (8 kW) inom husbilsektorn. Airtronic M3 Recreational (4 kW) har ett komplext luftledningssystem. Diesel- och bensinversioner finns för både Airtronic S3 och M3 och för fordonstillverkare finns fritidsversionen tillgänglig med ett CI-BUS-gränssnitt som integrerar i fordonets elektriska system.

Eberspächervärmarna kan styras med det fast installerade EasyStart Pro eller helt enkelt med radiofjärrkontroll. För ännu smartare campingkomfort kan EasyStart Pro kombineras med EasyStart Web, så att du kan styra temperaturen i husbilen digitalt med röstkommando för Amazon Alexa, smartphone, smartwatch eller någon annan internetaktiverad enhet.

Eberspächer kommer även att visa Ebercool G4.5

Den nya modellen aircondition ska ge en sval bris istället för kalla drag och utan fast strömanslutning. Förångningskylsystemet drivs via fordonets 12-voltssystem och har mycket låg energiförbrukning.

Systemet bygger på en fysisk avdunstningsprincip, adiabatisk kylning, som beskrivs som att varm omgivande luft strömmar förbi ett avdunstningsfilter och får det tillförda vattnet i filtret att avdunsta. Därigenom tar vattnet bort värmen från luften vilket ger en frisk och sval bris som är bättre för personer med ”luftkonditioneringsintolerans”. Systemet installeras enkelt i befintlig taklucka (400 mm x 400 mm) eller i en speciell utskärning i husbilens tak.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.