Nästa artikel
Eura Mobil på Sprinter
2021

Eura Mobil på Sprinter

Publicerad 8 september 2020 (uppdaterad 8 september 2020)
Eura Mobil släpper en ny Contura byggd på Mercedes-Benz Sprinter och AL-KO. Den halvintegrerade husbilen har förutom lyxig insida och sportig utsida både dubbelgolv och mängder av förarassistanssystem.

Eura Mobil Contura är en exklusiv halvintegrerad husbil som tar upp kampen i lyxsegmentet. Den yacht-inspirerade inredningen och stiliga övergången mellan hytt och bodel är något som tillverkaren uppges ha lagt ner mycket energi och tid på. “Det tar tid när en ny stjärna föds”.

Contura-serien på Sprinter kommer i fyra modeller/planlösningar. C716 EB är kortast med sina 7,28 meter och den är ensam av de fyra med att ha “allt-i-ett-badrum”. De övriga tre är 7,84 m och har separat wc och dusch på varsin sida om mittgången. Dessa tre heter C 766 EB, C 766 EF och C766 QB. Den sistnämnda har queenbed medan alla de övriga har höga långbäddar. Modellen EF är den enda med loungesittgrupp face-to-face medan de övriga har hörnsoffa.

Eura Mobil Contura byggs som sagt på MB Sprinters framhjulsdrivna variant. Husbilen har från hytten och bakåt fått AL-KO:s låga och breda husbilschassi med chassiförlängning för garagedelen. AL-KO-chassit klarar en totalvikt på 4,5 ton och gör även att Contura får ett dubbelgolv med 19 cm utrymme för last och teknik såsom vattentankar och batterier. Tjänstevikt och därmed lastvikt är inte känt i skrivande stund men om totalvikten blir 4,5 ton kan man nog räkna med många kilo lastvikt.

Två motoralternativ erbjuds och det är dels Sprinterns 143 hästars diesel och dels den med 170 hk. Båda är fyrcylindriga och klarar miljökraven enligt Euro VI-D. Växlingen sköts av Sprinterns 9-stegade 9G-Tronic-låda som gör att växlingarna nästan inte märks. När det gäller förarsystem så erbjuds avstånds-, sidvinds, broms-, regn-, ljusassistans och Tempomat med flera tekniska hjälpmedel.

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.