Nästa artikel
Eura Mobil Van 635 HB levereras i lyxförpackning
2022

Eura Mobil Van 635 HB levereras i lyxförpackning

Publicerad 25 juli 2021 (uppdaterad 31 juli 2021)
Eura Mobil lider av leveransproblem både när det gäller basfordon och delar från andra underleverantörer och situationen förväntas inte bli bättre förrän sommaren 2022. De hindrar dock inte att det visas upp påkostade plåtisar.
Den höga efterfrågan på husbilar i hela Europa ställer till problem för alla tillverkare, så även för Eura Mobil även om de presenterar sina nyheter inför säsongen 2022. Oavsett hur det kommer att bli med leveranserna kommer den nya van-serien med tre planlösningar.

Modellen baseras på Ducato och får en påkostad interiör och hög utrustningsnivå. Eftersom Vanlife-trenden är en så påtaglig del av efterfrågeökningen är konkurrensen mördande. Det räcker inte med att göra en bra plåtis, den måste kunna erbjuda något extra, något som konkurrenterna inte har.

En anledning att välja Eura Mobil är vad ögat ser allra först, den exklusiva designen på inredningen. De ljusa möblerna är propert designade och förstärkta med aluminiumprofiler för både utseende och stabilisering. Belysningen är snyggt integrerad och går förstås att styra från mysig atmosfär till praktisk arbetsbelysning. En smart detalj är att belysningen är placerad så att den även ger ljus inuti skåp och belyser hyllor.

Materialvalen ger också ett exklusivt intryck. Innerväggarna och taket är täckta med mikrofiberöverdrag och fönstergardinerna vid sittgruppen och runt sängarna är täckta med paneler. Bänkskivan i köket har ett massivt ytmaterial, en slags konstgjord sten som hittills bara använts i lyxiga större husbilar. Den utfällbara arbetsytan diskbänken kan spolas av och kranen är infällbar vilket gör att diskbänken är ovanligt slät. Ugn är standard, liksom ett 90 liters kompressorkylskåp. Även badrummet är smart inrett. Genom att vrida det stora tvättstället placerat på en spegelvägg kommer duschen fram.

Eura Mobil har bestämt sig för att inte konkurrera med priset utan mer med en attraktiv utrustningslista redan som standard. Exempelvis är ESP, krockkuddar för förare och passagerare samt luftkonditionering standard. Likaså hittar man en dieselvärmare och en 90 liter stor uppvärmd gråvattentank men även litiumbatteriet på 100 Ah i kombination med en laddningsbooster garanterar lång tids oberoende från yttre strömförsörjning.

Även om standardlistan är ovanligt diger kan man lägga till ytterligare val, ett sådant är att välja en starkare motor än den på 120 hk. Ett annat är ett prisvärt Mondial-paket. Förutom chassipaketet som innehåller DAB, lackad främre stötfångare, elektriskt justerbara och fällbara yttre speglar eller designpaketet som innehåller LED-dagsljus, dimljus och 16-tums lättmetallfälgar kan man välja till det stora panoramatakfönstret över förarhytten, ett solpanelsystem på 120 watt, ett myggnät för skjutdörren sam fällbara mörkläggningsgardiner för förarhytten.

De som vill ha ett bekvämt sovrum kan välja den 636 centimeter långa 635 EB med enkelsängar bak. Om man inte bygger ihop de två  sängarna har man en smal gång mellan dessa vilket gör det lättare att kliva upp och ner. Den högra sängen är 191 centimeter medan den vänstra dock bara är 178. Förvaringsutrymmet under kan delas upp på ett flertal sätt. En delad hylla skapar en typ av dubbelgolv för platta föremål som exemplvis campingmöbler och förvaringsboxar på höger sida kan tas bort helt. Detta skapar mer utrymme på bredden för skrymmande föremål.

Väljer man istället planlösningen med dubbelsäng, 635 HB, får man en säng med måtten 175-190 x 185 centimeter som är elektriskt höj och sänkbar. Höjer man upp den får man ett enormt stort förvaringsutrymme under som även har bra LED-belysning. Två vanliga cyklar ryms med lätthet och behöver därför inte transporteras på en separat bakre hållare. Bottenplattan i aluminium skyddar golvet och det finns flera fästöglor som är praktiska att surra fast saker i och en ramp gör det lättare att lasta.
 

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.