Nästa artikel
Eura Mobil visar Activa One 630 LS
CMT2015

Eura Mobil visar Activa One 630 LS

Publicerad 21 januari 2015 (uppdaterad 22 januari 2015)
Activa One 630 LS är en av Eura Mobils nya alkovbilar. Notera de stora fönstren på båda sidor om alkovöverbyggnaden vilket gör den ovanligt ljus inuti.
På CMT-mässan i Stuttgart presenterade Eura Mobil sin nya alkovbilsserie Activa One.  Eura Mobil har stor erfarenhet av alkovbilar och fortsätter på den inslagna vägen och återanvänder det klassiska namnet Activa och One syftar på den senaste serien av den halvintegrerade Profilas lättare byggen.

Den träfria väggkonstruktionen med genomgående isolering för att undvika köldbryggor kombinerat med ett hagelsäkert GFK-tak är dessutom lätt. Eura Mobil klarar att få sin alkovbil på 6,5 meters längd med en körklar vikt av 2 900 kilo vilket ger en lastförmåga på 600 kilo utan att passera 3,5-tonsgränsen.

Det 37 cm höga vinterbonade dubbelgolvet medger mycket stuvutrymme förutom att det ger en behaglig golvtemperatur kyliga dagar. Eura Mobil framhåller vidare att den skruvlösa limmade konstruktionen borgar för en lång livslängd.

Eura Mobil bygger modellen på Fiat Ducato där A One 630 LS har en totallängd på 6,44 meter och har bland annat en lång längsvis placerad soffa i sittgruppen men saknar fast säng förutom den i alkoven. Kök vid entrén och toan längst bak. I serien finns även 650 VB som har tre sängar längst bak och även modellen 690 HB med tvärställd dubbelsäng och stort förvaringsutrymme i bak.

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.