Nästa artikel
Excellent och elegant
2021

Excellent och elegant

Publicerad 24 juli 2020 (uppdaterad 24 juli 2020)
Den populära serien Excellent från Hobby får ny design till 2021. Ändå är de nordtyska vagnarna fortsatt lätta att känna igen i sitt designspråk. Excellent har också fått ny inredningsdesign med större överskåp och nya klädslar. Samtidigt har det tillkommit två nya modeller i serien, 460 SL och 620 CL.

Hobby satsar på ny yttre design på flera serier till 2021. Målet är en stil som ska vara nordisk och modern men fortfarande med igenkännbara “Hobbyismer”. Flera av vagnarna har till exempel det lilla fönstret i fronten som de är ganska ensamma om.

Den storsäljande serien Excellent har fått sig en rejäl översyn även invändigt. Nya och rymliga överskåp med öppna hyllor och nya möbeldesignen “Pavarotti/Magnolia” ihop med nya tygvalet “Stilo” som tillsammans ska ge ett varmare intryck. Luckorna till överskåpen har också fått soft-close.

Två nya planlösningar finns i Excellent-serien och vi börjar med Excellent 460 SL som är en 6,76 meter lång och 2,3 m bred vagn med långbäddar i fören och köket i aktern. Kylskåpet är dock placerat nästan mitt på hjulaxeln enkelt nåbart både från kök och sittgrupp. Totalvikten är 1350 kilo och vagnen har tre bäddar och ett hyfsat rymligt badrum i aktern intill köket.

Den andra nyheten i Excellent-serien är 620 CL som är en layout hämtad från serien Prestige. Direkt innanför entrén kommer man till den enorma soffan vars U fortsätter mot det lika imponerande vinkelkökets bardel. Soffan rymmer hela åtta personer så här behövs inga långbord i förtältet…

Köket med det högsmala kylskåpet är placerat mitt på hjulaxlarna i denna boggivagn på åtta meter. Även badrum och garderob är placerade på hjulaxlarna medan det längst fram finns ett sovrum med två enkelbäddar. Hobby Excellent 620 CL har fyra bäddar och mäter 8,03 meter på längden och 2,5 meter på bredden. Totalvikten är 1900 kilo.

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.