Bild
Nästa artikel
GAZelle, en rysk plåtis!

GAZelle, en rysk plåtis!

CS 2017

En rysk husbil, inget som hör till vanligheterna direkt. 3,5 ton och hela 1 100 kilos lastvikt men då saknas en del vi vant oss vid som standard. Kolla in bilderna!

Husbilar från Ryssland hör inte till det vi brukar rapportera om, men nu är det dags!

Denna röd/vita GAZelle är byggd på ett basfordon från den ryska tillverkare GAZ. Att kalla den helt igenom rysk är dock en sanning med modifikation. Konverteringen till husbil görs nämligen i samarbete med den tyska tillverkaren Reimo som är specialiserad på att konvertera mindre fordon till husbilar eller campingfordon. Dock lär vi inte få se GAZelle i Sverige eftersom det uppges att basfordonet från GAZ inte få säljas i Europa på grund av homologiseringsskäl, förmodligen har det att göra med bristande avgasrening. Trots detta finns ett pris på 40 815,74 euro men det priset gäller utställningsexemplaret medan listpriset är 42 856,53.

Den 620 centimeter långa, 275 höga och 207 centimeter breda GAZelle har en totalvikt på 3 500 kilo och den måttliga tomvikten 2 400 kilo. Det finns fem bältade platser och plats för två i dubbelsängen i bak med måtten 176 x 140. Dessutom kan man bädda i sittgruppen och får då två sängar med måtten 195 x 80 samt 200 x 70.

I övrigt är specifikationerna sparsamma. Vi får veta att GAZelle har uppvärmning men inte med vad, gasol, toalett, möbler, garderob och mattor. Bland extrautrustningen återfinns dusch, solpaneler, tv-antenn men även sådant som allmänt brukar ingå som LED-belysning och trappsteg vid bodelsdörren.
Taggar: Mässor

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.