Nästa artikel
Goldschmitt visar upp nyutvecklat fjädringssystem för Ducato
2022

Goldschmitt visar upp nyutvecklat fjädringssystem för Ducato

Publicerad 16 juli 2021 (uppdaterad 16 juli 2021)
Företaget Goldschmitt technomobil GmbH är en stötdämpar- och fjädringsspecialist som nu går ut med information om sina nyheter, bland annat intelligenta fjädrar för Fiat Ducato, Citroën Jumper och Peugeot Boxer från årsmodell 2006.
Goldschmitt techmobil GmbH är en tysk tillverkare av chassi- och fjädringsteknik, utjämningssystem för ökningar av nyttolasten för husbilar och transportbilar samt ambulans-, industri- och specialfordon. Företagets monteringscenter, Goldschmitt Technik-Center, är belägna i Walldürn i Odenwald, Polch i Eifel-regionen och Leutkirch i Allgäu-regionen som uppgraderar fritids- och kommersiella fordon med sina produkter.

Goldschmitt-fjädrarna i RouteComfort-serien har utvecklats speciellt för husbilar baserade på Fiat Ducato-chassit och dess identiska syskon Peugeot och Citroën. Medan standardupphängningen av dessa fordon kan ge vibrationer eller till och med stötig gång, ger Goldschmitt RouteComfort fjädrar en mycket mer komfortabel känsla på grund av deras betydligt mjukare fjädringskonstruktion och speciellt anpassade stötdämpare.

Komfortfjädrarna har nu uppgraderats och jämfört med sina föregångare är de nya fjädringsstagen, som fått det passande namnet RouteComfort Evo, utrustats med innovativa stötdämpare som ska ge optimal dämpning under alla vägförhållanden tack vare deras automatiska dämpningskraftjustering. Beroende på vägens ojämnheter och de vibrationer som följer av detta minskar eller ökar systemet automatiskt dämpningskraften. Denna teknik styrs av flödes- och tryckförhållanden i stötdämparen och säkerställer behagligare dämpning vid lugn körning. Det säkerställer till och med extremt stabil och säker hantering för att dämpa intensiva karossrörelser.

Det tyska priset är 999 euro vilket kan ge en viss vägledning. Med integrerade fjäderben som ingår i ett paket kallat CamperPLUS blir priset 1 169 och med luftfjädring 1 799.

Det finns även ett nytt luftfjädringssystem till VW T5, T6 and T6.1. 

Du hittar mer information på www.goldschmitt.de.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.