Nästa artikel
Hanroad Trek4, liten husbil på VW T6
ELMIA 2019

Hanroad Trek4, liten husbil på VW T6

Publicerad 12 september 2019
Kompakta husbilar är inte så vanliga i Sverige men Hanroad visar upp en bil som passar utmärkt till kortare turer.
Den franskbyggda 489 centimeter långa och 190 centimeter breda bilen (med backspeglarna ytterligare 39 centimeter) baseras på Volkswagen T6 och är försedd med deras TDi-motor på 204 hk (BM6) men finns även i en 150 hästkraftersversion. Utställningsexemplaret har utöver den större motorn +4motion fyrhjulsdrift samt en sjustegs automatlåda.

Det finns plats för fyra personer, både när det gäller sitt- som sovplatser. Värmen sköts med en dieselpanna på 2 000 W och ledningar till solpaneler finns på plats. Det hopfällbara köket har en tvålågig spis, 49-liters kompressorkylskåp samt 60 liters färskvattentank. Dusch finns utanför bilen.

Vindrutan är behandlad för att motstå värmeinstrålning medan sidorutorna är tonade. Bland förarassistans-systemen noterar vi backstartshjälp och bilen har aircondition samt mörkläggningsgardiner.

Utställningsexemplaret har extrautrustats med metalliclack, aluminiumfälgar, solpaneler, eljusterade och eluppvärmda backspeglar samt ett premiumpaket för inredningen där bland annat läderklädda säten ingår.

Med kompakta mått är det uppfällbara taket behövligt och totalhöjden ökar då från 199 till 315 centimeter samt ger plats till två sovande.

Priset i grundutförande är 764 000 medan utställningsexemplaret betingar 897 000 kronor.

Kolla in bilderna!

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.