Nästa artikel
Helintegrerad husbil utan säng
2021

Helintegrerad husbil utan säng

Publicerad 16 augusti 2020 (uppdaterad 16 augusti 2020)
Chausson är märket som går utanför alla mallar när det gäller fantasifulla planlösningar. Deras nya Premium Line 6040 är något så ovanligt som en helintegrerad husbil utan fast säng. Sängen hissas ned från taket vilket ger massor av rum för annat.

När det gäller franska tillverkaren Chausson som ingår i stora Trigano-koncernen får man aldrig bli förvånad. Sedan lång tid tillbaka har märket präglats av en enorm fantasi och ett mod att testa nya lösningar. Flera av dem har dragits tillbaka och ibland kommit i nya former. Till 2021 släpps den helintegrerade husbilen 6040 Premium Line som är en utveckling av förra årets halvintegrerade och lite mer kompakta variant 640.

6040 Premium Line är en helintegrerad husbil på 6,99 meter som tack vare sin hissbara dubbelsäng rakt över sittgruppen får massor av utrymme till annat under dagtid. Normalt på helintegrerade husbilar finns “taksängen” framme i hytten men här har Chausson alltså valt en mer bakåtflyttad position. Det ger en väldigt luftig hytt med förvaringshyllor och indirekt belysning. 

Sittgruppen under dubbelsängen är förstås stor med sina motstående soffor som kan fällas upp till bältade platser. Bilen har fyra bältade platser och två bäddar. Köket ett steg bakåt är traditionellt utformat med kylskåpet bakom ryggen men tar vi ännu ett kliv bakåt tappar många hakan. Här finns nämligen ett jättestort badrum med lika imponerande garderob.

Under garderoben finns ett garage nåbart utifrån som rymmer elcyklar. Chausson 6040 Premium Line är med andra ord husbilen för dig som vill ha något unikt och ovanligt eller som uppskattar att sängen röjs ur vägen när den inte används...

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.