Nästa artikel
Hippie Caviar Hotel, ett udda koncept från Renault
2022

Hippie Caviar Hotel, ett udda koncept från Renault

Publicerad 17 augusti 2021 (uppdaterad 18 augusti 2021)
Vill du se något du förmodligen aldrig sett motsvarigheten till i husbilsvärlden ska du bege dig till Caravan Salon där Renault visar upp en helelektrisk konceptbil. De skriver att det kommer att blåsa en vind av frihet när den visas upp.
Redan namnet, Renault Hippie Caviar Hotel, antyder att det är något speciellt och säkert kommer man att minnas den bara av det skälet även om den, troligen, aldrig kommer i produktion. Nu är namnet inte valt av en slump, Hippie ska ge asociationer till frihet och Caviar till lyx. Den beskrivs som en "hippie-chic skåpbil" och konceptet baseras på den kommande Trafic EV och omnämns som ett 5-stjärnigt hotell som går att köra. Så här uttrycker de sig på engelska, The offbeat design brings the 5-star hotel experience to your escape.

Hippie Caviar Hotel föddes med en längtan av att fly vardagen, att uppleva naturen med en idyllisk touch och känslan av ett femstjärnigt hotell, skriver Louis Morasse, designchef på Renault LCV.

Nu har Renault ännu inte sagt så mycket om modellen, men den har en tvåfärgad glittrande grön front i AlmondFlakes parat med anodiserad silvergrå lack längre bak, allt komplett med en takterrass. Det senare når man via en stege och där finns ett soffbord samt två uppfällbara ryggstöd som gör att man kan sitta på taket. Designen ska vara inspirerad av 60-talets hippie-era och ge vibbar av den "ikoniska Renault Estafette campervan".

Interiören är de mer förtegna om men den ska ha en instrumentpanel med korgeffekt, exotiska trämöbler och växtbaserat skum i sätena. Andra höjdpunkter inkluderar klädsel av linne och ull, "japanska washi-färger med papperseffekt", en bänk som kan omvandlas till en säng med måtten 195 x 145 centimeter och bänken kan placeras såväl inuti som utanför husbilen. Det finns även en "kontemplation"-position där bänken sticker ut genom bakdörren medan draperier åtminstone ger en basal integritet och ett visst skydd mot vädrets makter. Det finns också en "mysig" placeringsmöjlighet som skapar en loungeliknande atmosfär.

Intressant nog är skåpbilen utformad för att åtföljas av en "logistikvagn" som har badrum, dusch och en elektrisk laddningsstation.  Den ska dock inte behöva dras av husbilen utan levereras på okänt sätt till den destination som ägaren önskar. Renault föreställer sig också conciergetjänster med hjälp av en drönare. Hur altanen på illustrationen kommit på plats framgår inte av Renaults information.

Litar vi på uppgifterna om Trafic EV bör konceptbilen vara utrustad med adaptiv farthållare, automatisk broms, körfältshållare, döda-vinkelnvarnare samt airbag även för passageraren. Det låter i varje fall som ganska troligt.

Jodå, Hippie Caviar Hotel är ett koncept som säkert väcker uppmärksamhet runt kommande eldrivna husbilar men Renault säger sig ha siktet inställt på att utveckla ett utbud av VIP-skåpbilar med fokus på anpassade tjänster.

Visst är tanken vild för att inte säga extrem, men konceptbilen bör nog ses som ett dragplåster för Renaults mindre extravaganta skåpbilar till modellåret 2022 när basfordonet lanseras med batteridrift. Lite skoj är det ändå att någon vågar ta i på det här sättet.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.