Nästa artikel
Hobby Maxia 660 WQM
2022

Hobby Maxia 660 WQM

Publicerad 6 september 2021 (uppdaterad 6 september 2021)
Hobby lanserar Maxia 660 WQM som är en husvagn för dig som vill ha det som är något mer påkostat.
Boggievagnen Maxia 660 WQM är ny för årsmodell 2022 och den kulhamrade karossen mäter 833 centimeter på längden, 250 på bredden och höjden är 265. Totalvikten anges till 2 200 kilo med en lastvikt på 490. Inuti möts vi av ljusa färger med kontrasterande textil i en stil som många benämner som Skandinavisk. Direkt vid den myggnätsförsedda dörren finns en garderob med värme.

Längst fram hittar vi det L-formade köket med ordentliga arbetsytor. Under hon på vänster kortbänk finns skåpluckor, hörnskåpet är försett med praktiska vridhyllor så att hörnutrymmet kan användas effektivt och det finns även plats för en ugn. Framför köksbänken med den trelågiga spisen finns det stora panoramafönstret som bidrar till den luftiga atmosfären som genomsyrar vagnens design. Kylskåpet med frysfack är placerat bredvid dörren. Utöver panoramafönstren finns även två takfönster, en vid soffgruppen och en vid sängen som släpper in gott om ljus. När mörkret faller är vagnen snyggt upplyst av den diskret placerade LED-belysningen.

I mitten finns en U-formad sittgrupp med en TV-bänk med gott om plats för en stor TV placerad mittemot. Bänken har både skåpluckor nedtill och vitrinskåp på sidan av TV:n och kan liknas en vanlig bokhylla. Soffan går att ändra till en dubbelsäng och då finns det fyra sovplatser totalt.

Eftersom badrummet med separat dusch och toalett är placerat på tvären allra längst bak blir ytorna från köket till badrummet en öppen yta med mycket rymdkänsla.

Dubbelsängen framför badrummet har huvudändan mot förarsidan och garderober på ömse sidor. Väggdesignen präglas av träribbor som ger ett ombonat intryck.

Den vattenburna värmen sköts av en Alde-panna.
 

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.