Bild
Nästa artikel
Hobby Optima De Luxe i modernare tappning

Hobby Optima De Luxe i modernare tappning

2022

Hobby Optima De Luxe får modernare inredning och två nya planlösningar med ett extra stort badrum.

Den halvintegrerade 740 centimeter långa, 233 breda och 287 höga Optima De Luxe är Hobbys toppserie som till 2022 ståtar med en ny och betydligt modernare inredning utan egentlig designmässig koppling till tidigare årsmodeller. De numer totalt fem varianterna, varav en har en dubbelsäng och fyra har enkelsängar, byggs på den nya generationen av Fiat Ducato vilken i Hobbys fall i standardutförandet har utrustats med 140 hästkraftersmotorn och 160 som tillval.

Modernare innebär i den här tappningen att skåpdörrar och luckor inte öppnas med handtag samt att Hobby jobbar med kontrasterande färger. Med växelvis ljusa och mörka väggpartier skapas en spännande inredning.

De två nya modellerna i Hobby Optima De Luxe-serien har badrummet längst bak över hela bilens bredd vilket ger bra utrymme för en separat duschkabin. Färskvattentanken rymmer 100 liter och gråvattentanken 96.

Framför badrummet finns ettdera en längsvis placerad dubbelbädd med ingång till badrummet på förarsidan alternativt två längsvis placerade sängar med badrumsdörren mitt emellan. Framför sovdelen är båda modellerna identiska och då hittar vi först en L-formad köksenhet mittemot entrédörren innan de vändbara framstolarna som tillsammans med en längsvis och en tvärvis soffa bildar vardagsrummet.

Exteriört hittar vi en front med LED-positionsljus samt en nydesignade bakljus. 

Det är än så länge ont om bilder på de två nya modellvarianterna då man avvaktar till Caravan Salon 2021.
 
Taggar: Mässor, Hobby
Hobby Optima De Luxe i modernare tappning
Hobby Optima De Luxe i modernare tappning

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.