Nästa artikel
Husbil för dig som söker äventyret
CMT2019

Husbil för dig som söker äventyret

Publicerad 14 januari 2019 (uppdaterad 17 januari 2019)
Vill du ut på äventyr, Sibirien som Sahara spelar ingen roll, är det här rätt husbil menar Bimobil som själva kallar den långfärdsbil, Fernreisemobil. Förmodligen fungerar det utmärkt att även åka lite kortare distanser. EX 432 är modellbeteckningen.
Inte alla älskar släta asfalterade vägar och då behövs något robustare än de vanliga husbilarna. Bimobil menar att det faktiskt inte ens behövs några vägar och det ligger nog en del i det.

Den terränggående EX 432 som visas på CMT 2019 byggs på ett Mercedes Benz Chassi U 4023 och med tanke på användningsområdet är den självklart fyrhjulsdriven. Skulle du ändå förirra dig in i någon stad kan det vara tryggt att veta att den klarar euro VI.

Fyra personer kan ge sig ut på äventyret och det finns två sängar, en fast med måtten 143 x 210 centimeter och därutöver kan sittgruppen konverteras och får då måtten 110/93 x 192. Möjligen överdriver Bimobil komfortaspekten i beskrivningen av förarmiljön som sägs vara komfortabelt utrustat och rymligt. Eller så har vi fel då det luftfjädrade förarsätet mycket väl kan vara riktigt bra när terrängen är ojämn och guppen många. I varje fall ska det finnas gott om förvaringsmöjligheter för flaskor och burkar, något som kanske är praktiskt i ett väglöst land där restauranger och kiosker lyser med sin frånvaro. Bodelen är kanske inte den lyxigaste vi sett men är avpassad för tuffa förhållanden och det är nog viktigare för de som väljer den här husbilen att chassit är såväl robust som pålitligt och detaljer som att färskvattnet renas 

300 liter färskvatten ryms i tanken medan gråvattenvolymen är 190 liter. Varmvattenberedaren rymmer tio liter och den fasta gasoltanken 35. Dieseltanken kan fås med volymen 380 liter istället för standard på 190.

Längden är exakt sju meter, bredden 248 centimeter och höjden 360. Det är en rejäl pjäs med en vikt på 7,7 ton och en passande lastvikt på 2,1 ton vilket ger en totalvikt på 9,8.

Grundpriset är 289 643 euro men i det utförande som bilderna visar blir det ytterligare en slant och slutpriset för den är 416 553 euro.

Missa inte att kolla in bilderna!

Här hittar du Bimobils hemsida där du ser fler av deras modeller.

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.