Bild
Nästa artikel
Inte helt alldaglig

Inte helt alldaglig

CMT2019

Inte alla husbilar ser ut som kopior på varandra, det visar inte minst Bumo från FormIT. Den beskrivs som en husbil för den äventyrslystne och kommer att visas upp på CMT där även modellens terass kan studeras närmare.

"Weil die Welt dein Zuhause ist", när världen är ditt hem, är den slogan som möter dig när du går in på Bumos hemsida. Familjeföretaget, som grundades år 2000, presenterar där sitt nya fabrikat Bumo, och beskriver husbilen som en "Fernreisemobil", en ordlek med tonvikt på husbil och långkörning. En gemytlig stuga på hjul är en annan passande beskrivning som kan följas upp med deras devis, "Zuhause sein kann man überall auf der Welt", man kan vara hemma överallt i världen.

Tanken är att husbilen ska fungera som ditt hem under längre perioder där din nyfikenhet på nya vägar och länder står i centrum. Att Bumo därför i högsta grad är individuellt utformad med möbler speciellt designade för varje enskild kund enligt dennes önskemål blir för dem en självklarhet. Trots detta har den en rad gemensamma lösningar och till dessa hör förstås den utfällbara terassen.

Att modellen avviker från det mesta vi är vana vid ​​​​​står klart direkt när man ser den. Glöm allt vad formgjutet och helintegrerat innebär, det här är en avlyftbar husbilsmodul där ledordet är förnyelsebart och lyx. Utöver grundstommen som byggs i aluminium eller stål och står för konstruktionens säkerhet, används huvudsakligen naturliga material. Utöver trä, på det visade exemplaret sibirisk lärk, och isolering med fårull innebär det förnybara även lösningar som kemikaliefri toalett och solpaneler på 1 200 W med batterier på 800 Ah. Ledordet här är självförsörjning, Bumo är ju tänkt att köras vid sidan av allfartsvägarna där extern hjälp sällan är tillgänglig. Därför finns en vedspis, utöver induktionshällen, uppsamling av regnvatten i två tvåhundraliters rostfria tankar med tillhörande filterrening och en frostskyddad gråvattentank på 350 liter. För värmen står Aldes vattenburna system med golvvärme men förstås finns även air condition för de heta dagarna. Städningen sker enkelt med den inbyggda dammsugaren.


Istället för slide-out fäller man med hydraulik som hjälp ner terassen som en klaffbro och rullar ut markisen som tak. Därigenom får man ett extra rum utan att behöva bry sig om underlaget.

Vad som döljer sig i själva bodelen är högst individuellt. Bodelen finns i tre storlekar och olika prisnivåer men den minsta och enklaste startar på 129 000 euro medan den som kommer att visas på CMT den 12-20 januari 2019 uppges ha ett pris på 325 000 euro. Vill man ut och resa tillkommer förstås även själva bilen.

Kolla in bilderna!

Taggar: Mässor

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.