Nästa artikel
Joa Camp blir Pilotes instegsfabrikat
2022

Joa Camp blir Pilotes instegsfabrikat

Publicerad 12 augusti 2021 (uppdaterad 18 augusti 2021)
Det finns många nya kunder på husbilsmarknaden och de söker ofta ett alternativ till en begagnad husbil, något som numer kan betraktas som en bristvara. Nu lanserar Pilote fabrikatet Joa Camp för denna kundgrupp.

Söker man inte efter de senaste finesserna utan vill ha en bra och basutrustad husbil har de flesta tillverkare instegsmodeller eller som i det här fallet ett instegsfabrikat. Det är ungefär en tredjedel av husbilsköparna som väljer en ny husbil i det här segmentet och sedan Moveo från Pilote-gruppen försvann från de flesta marknader har man inte kunnat erbjuda något till dessa kunder. Nu ska det dock bli ändring på det när Joa Camp lanseras på bred front.

Alla versioner av Joa Camp byggs på Citroën Jumper och kommer att finnas på vägarna en bit in på våren 2022. Vid lanseringen kommer det att finnas sex versioner att välja på, en plåtis på sex meter som kommer att finnas med separata längsbäddar eller dubbelbädd, en halvintegrerad på sju meter och en till på 7,4 meter, även de senare med båda sängalternativen. Totalt sett blir det följatligen sex modeller i första omgången, men redan nu aviseras ytterligare en längd på 5,4 meter. 

De nu presenterade versionerna har ljus inredning, vinkelkök med badrum mitt emot medan storleken på sittgruppen kommer att skilja i storlek. Den som vill ha fler sovplatser kan välja till en taksäng.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.