Nästa artikel
Kanske det mest udda på CMT
CMT2019

Kanske det mest udda på CMT

Publicerad 29 januari 2019 (uppdaterad 29 januari 2019)
En husbil som fungerar lite som ett dragspel, det är om inte helt unikt så i varje fall ovanligt när det görs på det sätt BeauEr visade upp på mässan. Deras idé om dubbla slide-out har dock funnits ett tag på deras husvagnar.
Idén går ut på att det är en mittkropp från vilken det sidvis går att dra ut sidorna åt båda håll, på så vis nås en volym som i princip tredubblar den yta som finns under körning.

Med en bil som bara är 5,3 meter lång och 1,85 bred har Beauer kombinerat sin typ av husvagn med en löstagbar bil och därigenom skapat något som kanske har framtiden för sig, bilen blir inte stående oanvänd på campingen utan kan användas till turer i omgivningen.

Informationen om den är inte alltför omfattande men det har gått oss förbi att denna husbil funnits på marknaden sedan 2015. Intresset för husbilen var dock så stort att vi aldrig fick möjlighet att komma in i den, något vi bara kan beklaga.

Konceptet med denna expanderteknik föddes redan  för tio år sedan och tanken är förstås att ha en smidig husvagn under körning och stora, eller i varje fall större, ytor när man väl stannar. Då konstruktionen går att expandera närmast fullt ut åt båda hållen i det närmaste tredubblas ytan, därav namnen som börjar med 3x.

Konstruktionen har patenterats och påstås vara mycket enkel att hantera, från hopfälld till utfälld ska det inte ta mer än 20 sekunder. Det behövs inte heller handkraft, systemet jobbar med elmotorer som tar ström ettdera från bilens batteri eller tillkopplad 220 volt.

Inredningen är utformad så att möblerna passar i varandra när konstruktionen fälls ihop.

Deras största modell av husvagnen 3x+ påstår de vara den enda med en golvyta på 27 kvadratmeter som kan dras av en vanlig bil.

Här hittar du deras hemsida!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.