Nästa artikel
Karmann Dexter 560 Trend, fyrhjulsdrift och Transit-chassi
CS 2017

Karmann Dexter 560 Trend, fyrhjulsdrift och Transit-chassi

Publicerad 29 augusti 2017 (uppdaterad 29 augusti 2017)
Karmann visade upp sin nya Dexter-modell 560 Trend byggd på fyrhjulsdrivna Ford Transit 4x4 på mässan Caravan Salon.

Karmann ingår i franska Triganogruppen och till 2018 visar de upp flera nya modeller i Dexter-serien. De övriga modellerna byggs på Fiat Ducato men fyrhjulsdrivna 560 Trend 4x4 byggs på Ford Transit trots att även Fiat tillverkar ett chassi med fyrhjulsdrift. Men, som sagt, den här iögonfallande blå husbilen är Ford-baserad och har en motor på 130 hk.

Det är flera tillverkare som lanserar fyrhjulsdrivna modeller och visst ger det bättre framkomighet men nyttan beror förstås på hur husbilen används. För de som vintercampar och beger sig på leriga vägar kan det onekligen ha sina fördelar, inte minst tillsammans med ett ganska kort fordon. Ford Transit har en automatiskt styrd fördelning mellan fram- och bakaxlarna samt "AWD-LOCK" för att manuellt kunna välja maximal dragkraft när som helst.

Utöver drivsystemet har den 598 centimeter långa Dexter 560 Trend 4x4 en höjd på 274 centimeter och en ståhöjd på 197 med en ganska traditionell planlösning. En tvärplacerad sidvis uppfällbar säng längst bak vilket gör att större bagage kan lastas in. Som tillval finns ytterligare en uppfällbar säng vilket gör att totalt fyra personer kan sova i bilen. I mitten finns kök med ett 80-liters kylskåp och ett hygienutrymme som har dusch samt en sittgrupp längst fram som kan bäddas. Bilen har fem bältade platser.

Körningen underlättas av att 560 Trend standardmässigt har Tempomat och på de vägar där den kan ta sig fram är dimljusen till hjälp. För personlig komfort finns klimatanläggning och radio.

Kolla in bildspelet!

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.