Nästa artikel
Laika lanserar två nya versioner av Ecovip
2022

Laika lanserar två nya versioner av Ecovip

Publicerad 9 juli 2021 (uppdaterad 9 juli 2021)
Laika breddar sitt sortiment med två nya modeller, Ecovip Campervan 540 och Ecovip Campervan 600 som båda byggs på Fiat Ducato.

Det säljs fler och fler kompakta husbilar på europamarknaden och tillverkarna svarar med att bredda sortimenten. I ett pressmeddelande går Laika nu ut med information om nyheterna inför 2022.

De presenterar två nya Ecovip Campervans. Båda byggs på Fiat Ducato 33 Light chassi, Ecovip Campervan 540 som är 541 centimeter lång, har en tvärställd dubbelsäng och Ecovip Campervan 600 som är 599 centimeter lång, har även den en tvärställd bakre säng men också ett nytt badrum kallat Vario Bathroom med en svängbar vägg som skapar en separat dusch. 

Modellerna kommer att kunna väljas i fyra kulörer, vit, pastellgrå, aluminiumgrå samt metallic svart. Den iögonfallande dekoren i svart och koppar tillsammans med de aluminiuminramade fönstren ger ett distinkt utseende. Det finns hela tre fönster i sovutrymmet och det finns som tillval ett uppällbart tak som även ger en dubbelsäng, alternativet är ett takfönster.

Laika lyfter även fram isoleringen med Ecofiber 40, ett material som tillverkas av polyesterfiber med ett skyddande aluminiumlager som uppges vara effektivt mot värmeförluster. Golv och tak är isolerat med XPS för att förhindra drag och ytterligare förbättra isoleringen.

Interiören följer stilen i övriga Ecovip-modeller och finns i "Moka oak" (standard) eller den ljusare "Tuscan pear". Metallhandtagen följer stilen i förarhytten medan köket dessutom har koppardetaljer. Som standard finns ett 90-liters kylskåp och som tillval ett på 130 liter.


Sittgruppen har en soffa som är justerbar i djupled och där finns även Isofix-fästen som standard. Färgerna är valbara, det finns en integrerad 19-tums TV med belysning och det väggmonterade bordet kan fällas ned. Belysningen är både direkt och indirekt och punktbelysningarna har USB-uttag. Dubbelgolvet gömmer förvaringsfack utöver att det förbättrar isoleringen.

Badrummets fönster ger, utöver god ventilation, även möjlighet att använda duschen utomhus. Sovrummet i Ecovip 600 har en justerbar säng för att förbättra åtkomst och plats. Garaget har en effektiv höjd på 65 centimeter.

Värmen sköts via en 6 kW varmluftsvärmareducted men som tillval finns gas, el eller diesel och den isolerade gråvattentanken är uppvärmd. Enligt Laika når värmesystemet 20 grader på 2 timmar och 21 minuter vid en yttertemperatur på -15°C.

 

ECOVIP 540 CAMPERVAN

 

ECOVIP 600 CAMPERVAN

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.