Nästa artikel
LMC presenterar gasfri konceptvagn
ELMIA 2019

LMC presenterar gasfri konceptvagn

Publicerad 11 september 2019 (uppdaterad 11 september 2019)
På Elmia Husvagn Husbil presenterar LMC sin innovativa Musica 470 D-baserade konceptvagn "Helt nöjd utan gas" för mässbesökarna.
Gasolflaskor är bekant för alla som reser med husvagn eller husbil. Gasol ger både värme i fordonet, kyla i kylskåpet och eld till spislågorna i köket. Den ger användaren möjlighet att stå var de vill utan att vara beroende av 230 V-ström.

I praktiken är det väldigt många som spenderar all sin tid i sitt fritidsfordon på platser där det finns konstant tillgång till 230 V-ström, exempelvis på campingar. Då är inte behovet av gasol egentligen så stort och det är i sådana tankar teknikerna på LMC gått när de ritade denna konceptvagn. Givetvis är det även en flört med de som är intresserade av fossulfria alternativ till dagens fritidsboenden.

Det vanliga absorbtionskylskåpet är utbytt mot ett kompressorkylskåp och gasollågorna i köket är utbytta mot elplattor. Mest uppseendeväckande är uppvärmningen för det finns ingen panna utan valda delar av golv och övrig inredning fungerar som elektriska element. På Elmiamässan 2019 finns den att beskåda i Hall C (bredvid Husbil & Husvagns monter!).

Missa inte bildspelet där vi även visar den första LMC-vagnen "Die Knopse" från 1957, skillnaden är ganska stor! 

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.