Nästa artikel
Lume Traveller är ett blickfång i metall
CS2019

Lume Traveller är ett blickfång i metall

Publicerad 4 september 2019 (uppdaterad 6 september 2019)
Med ett yttre i synlig metall och en inredning som skiljer ut den är denna husvagn från Holland onekligen något extra. Kolla in bilderna!
Modellen heter Lume LT540 och är ett nytillskott i fabrikatets husvagnsutbud som har designen gemensamt. Det är byggd på en Knottchassi, har mjuka hörn, synlig metall och är en modell som har ett tydligt eget designspråk.

Jämfört med den tidigare LT360 är den både högre och längre, med sina extra 170 centimeter ger det en totallängd inklusive drag på 690 och den är därutöver 40 centimeter högre än sin lillebror. Både bredd och höjd anges för LT540 till 240 centimeter. Det gör att det blir bättre med plats för förvaring, en sittgrupp med motstående soffor samt ett badrum. De två versionerna, som heter Nordic och Number 1, skiljer sig dock något åt när det gäller kökets placering men gemensant är det öppningsbara taket.

Bakom de ullklädda väggarna inuti hittar man två sängar med måtten 90 x 200 och badrummet har toalett och handfat men inte någon dusch. Både färsk- som gråvattentanken rymmer 70 liter.

Karossen är gjord i synlig metall och har en total golvtjocklek på 40 millimeter medan väggar och tak är 33. Totalvikten är 1 650 kilo och då kan man ta med sig 350 kilo packning.

Number 1 har som LT360 köket placerat utomhus där det nås genom att man fäller upp bakpartiet, som bakluckan på en kombibil, men vill man går det att komplettera med ett "förtält" så att man blir mindre beroende av vädret. Nordic har däremot köket placerat inne i husvagnen.

Något som modellerna har gemensamt är det helt öppningsbara taket vilket gör att man kan njuta fullt ut av stjärnhimlen. Tygtaket kan skjutas undan och öppningen blir då 1,10 x 1,85 meter men det finns fortfarande plats för solpaneler vid sidan av öppningen om man vill komplettera med sådana. Tillsammans med den distinkta och tuffa designen blir den lika speciell som exempelvis Airstream som är lika lätt igenkännbar.

Grundpriset i Tyskland för number 1 anges till 65 000 euro, vill man ha Nordic blir det ytterligare 9 000.

Missa inte att kolla in bilderna på denna annorlunda husvagn!

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.