Nästa artikel
Lyseo TD Lounge – lyxig prototyp
Caravan Salon 2023

Lyseo TD Lounge – lyxig prototyp

Publicerad 2 september 2023
Halvintegrerad husbil med slideout? Det kan du köpa om Lyseo TD Lounge blir verklighet. Vi har gått husesyn i nyheten från Bürstner.

Det är något förföriskt med fritidsfordon som kan förändras med en knapptryckning. Kanske särskilt för alla oss som vuxit upp med Kalle Ankas husvagnsfärd på julafton.

Det här har Bürstner tagit fasta på i sin Lyseo-serie. Prisbelönta Lyseo Gallery har en popupdel, som blir ett helt litet sovrum. Och nu visas syskonfordonet Lyseo TD Lounge på Caravan Salon i Düsseldorf: En halvintegrerad husbil med premium-ambitioner – och slideout.

Husbil & Husvagn fick tillåtelse att gå bakom avspärrningarna och kolla in fordonet, som fortfarande bara är en prototyp. Men inte utan sällskap från företaget.

Halvintegrerad med slideout.

Det är inte fritt fram att gå in i prototypen.

Basfordon: Fiat Ducato.

I skåpet döljer sig både bord och TV, berättar Bürstners representant.

Första intrycket är ljust och lyxigt. Det är beige, speglar, vitt och glas. 

Det här är tydligt en husbil som är tänkt för två. Soffan är liten och relativt långt bort från framsätena när de snurrats. Den står framför ett skåp som innehåller bord och TV som kan tas fram när man stannat – efter att slide outen-fällts ut med ett knapptryck förstås.

Utfälld slideout är också förutsättningen för att man ska kunna sova i Lyseo Lounge. Soffan är en utfällbar bädd, som är tänkt för två, trots att den inte är särskilt bred. Jag frågar om den är 140 centimeter, men mitt sällskap från Bürstner tror att den är något smalare än så.

Köket är kompakt, med fina detaljer som den runda diskhon och den mörka brädan. Jag saknar ett stänkskydd mot soffdelen, tomatsås är inte bästa kompis med ljus soffklädsel.

Någon annan sängplats än den utfällbara soffan finns inte.

Slide-outen fälls ut och in med ett tryck på de här knapparna.

Liten köksbänk, men gott om svängrum.

Köket, hygienutrymmet – och vitrinskåpet – från entrén.

Frågan är om inte hygiendelen längst bak är den stora behållningen med Lyseo Lounge. Det är ett litet rum där man kan mysa länge.

Den rymmer både toalett och dusch – och smart förvaring ovanpå det. Extra plus för luckan som går att öppna in mot garaget. Det finns trots allt tillfället då man är tacksam för att slippa gå ut och hämta saker.

Nu har vi gått igenom alla utrymmen i bilen och tjejen från Bürstner tar ett steg ut. Det är dags att avsluta, kön på besökare som vill in har fyllts på under tiden vi gått husesyn. Jag kastar ett öga in mot den beiga lyxen. Det ser fantastiskt ut. Men jag undrar en sak:

Varför i hela fridens namn är det nödvändigt med vitrinskåp i husbilen?

Hygienutrymmet är placerat längst bak i husbilen. Till vänster syns det stora kylskåpet i köksdelen.

Smart med förvaring – och en lucka till garaget. Duschen är rymlig och har utfällbar duschvägg. Bara plus med andra ord.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.