Nästa artikel
Lyxvagn för vintercampare
2021

Lyxvagn för vintercampare

Publicerad 14 juli 2020 (uppdaterad 14 juli 2020)
Dethleffs Beduin är en klassisk husvagn som 2021 gör comeback efter några års paus. Sju planlösningar erbjuds av denna vintervagn med både vattenburen central- och golvvärme.

Serien Beduin från Dethleffs är tillverkarens flaggskepp bland husvagnarna och till 2021 gör den comeback efter en tids frånvaro. Serien har samtidigt fått efternamnet Scandinavia eftersom det är en äkta vintervagn med rejäl isolering, vattenburen central- och golvvärme samt uppvärmd gråvattentank.

Beduin Scandinavia kommer i sju olika planlösningar där 540 QMK har våningssängar och badrum längst bak, 590 RK samlar hela familjen i ett sovrum och 650 RFK har sovrummet mitt i vagnen i form av en fransk bäddlösning.

Parmodellerna heter Beduin Scandinavia 650 RE som har separata enkelsängar och en rejält stor och rund sittgrupp och 690 BQT med ett stort frontkök och tvärställd queenbed. 

Serien Beduin har också fått två helt nya planlösningar som inte finns i Dethleffs övriga sortiment och det är 670 BET som har både frontkök och separata enkelsängar plus ett badrum i vagnens fulla bredd längst bak. 

Sist men långt ifrån minst har vi så 740 BFK som också har frontkök enligt senaste mode samt en rak extrasoffa förutom rundsittgruppen. Längst bak ståtar 740 BFK med en barnkammardröm och en egen liten sittgrupp för pyssel och lek.

Storleksmässigt mäter vagnarna från 1800 kilo och 6,5 meter för 540 QMK och upp till 2500 kilo och 8,05 meter för 740 BFK (2,8 ton som tillval). Samtliga Beduin utom de två minsta i serien har tandemaxlar.

Utvändigt är de alla klädda i slät och vit plåt samt har säkerhetsutrustning som självjusterande bromsar, GFK-tak, stödbensvåg och säkerhetsdrag.

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.