Mer än åtta meter fantastisk husvagn!

Nästa artikel
Makalös: Eriba Touring 820!
CMT2019

Makalös: Eriba Touring 820!

Publicerad 16 januari 2019 (uppdaterad 17 januari 2019)

Mer än åtta meter fantastisk husvagn!

Trängseln runt denna vagn är stor under CMT-mässan i Stuttgart. Och inte undra på det. Kolla på bilderna så får du se!

Touring 820 är 848 centimeter handbyggd lyx som drar de flestas ögon till sig, Eriba kallar den extravagant och futuristisk. Samtidigt är det lite av en nostaligisk tillbakablick, rent exteriört det vill säga. Designen känns lika särpräglad som Airstream om vi ska tala om något i större produktionssammanhang och Airstream ingår för övrigt i samma grupp som Eriba och Hymer nuförtiden.

Eribas Touring 820 har rötter som går ända tillbaka till den legendariska modellen Troll som Erwin Hymer och Erich Bachem byggde och startade sin verksamheten med 1957. Modellen finns faktiskt fortfarande kvar som modellserie och den har växt de senare åren. När den presenterades var det en liten husvagn och försäljningen var blygsam. Touring 820 är på det sättet dess motsats men lika karaktäristisk med sitt släta yttre och kanske blir den lika legendarisk om än inte billig. Vi pratar om prislappar som förmodligen inte ligger så långt från miljonen även om det svenska priset i skrivande stund inte är känt och dessutom som vanligt väldigt påverkat av utrustningsnivå.

– Eriba Touring har varit ett ord synonymt med campingresor sedan den ursprungliga Troll kom 1957. Tack vare sin klassiska och karakteristiska design känns den omedelbart igen och har som resultat fått en stor och lojal skara entusiaster. När det gäller storlek, design och funktion tar nu Eriba Touring 820-modellen till nästa nivå. Vi är stolta att idag kunna presentera framtiden för Eriba, säger Rudi Fimpel, Eriba Caravans Divisional Manager. 

Den 848 centimeter långa vagnen har en bredd på 236 och en yttre höjd på 260, ståhöjden är 205. Den karaktäristiska aluminiumkarossen som ger Touring 820 dess säprägel ger även vagen en tjänstevikt på 2 050 kilo men totalvikten är 450 kilo högre. Hela karosskonstruktionen är fri från trä.

Även inredningen är ny och helt outsanding vad gäller design. Möblerna har mjuka linjer som ät tänkta att matcha vagnens yttre, läder accentuerar inredningens dovt färgsatta stil där även ett tygtak ingår. Hygienutrymmet har separat dusch med träpanel, sängarna är V-formade för att underlätta att kliva i och ur. 

Eriba Touring 820 kommer att få en hel del lyxig utrustning som deras app-styrda Smart Home control system som standard. Det finns även solpaneler, ett automatiskt nivelleringssystem, air condition, golvvärme, en varmvattenberedare som rymmer 8,4 liter och multimediapaket med en 32" TV. Vilken utrustning som kommer att erbjudas som standard i Sverige återstår att se, om den nu kommer göras tillgänglig här? Förmodligen är minst en handlare sugen hoppas vi!

De första leveranserna till kund i Tyskland ska ske under våren 2019.

Missa inte att kolla in bildspelet! 

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.